ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεμένει από οδηγό το Κ.Υ. Σκιάθου ~ ΕΝΩ «ΣΕΡΝΕΤΑΙ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ξεμένει-από-οδηγό-το-κ-υ-σκιάθου-ενω-σ-318284

Στέλνουν άλλον από τον Αλμυρό για να καλύψει τρεις βάρδιες μέσα στο καλοκαίρι

Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου κινδυνεύει να μείνει η Σκιάθος. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλυφθεί το κενό από οδηγό ασθενοφόρου που θα κληθεί από τον Αλμυρό στο νησί του Παπαδιαμάντη, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο και είναι ανθρωπίνως αδύνατο ένας οδηγός να μπορέσει να ανταπεξέλθει ειδικά μέσα στην τουριστική σεζόν στις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Ολα αυτά ενώ εδώ και ένα χρόνο «σέρνεται» ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις νέων οδηγών ως επικουρικού προσωπικού.

Ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου συνταξιοδοτείται τέλος του μήνα και από κει και πέρα… ο θεός να βάλει το χέρι του.

Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει άλλοι δύο οδηγοί λόγω συνταξιοδότησης χωρίς όμως να έχει βρεθεί αντικαταστάτης καθώς οι προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού μεταξύ των οποίων προβλέπεται και η πρόσληψη οδηγών έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Αυτό ωστόσο θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες αρρυθμίες μέσα στο καλοκαίρι καθώς η τουριστική σεζόν μόλις ξεκινάει και ο φόρτος εργασίας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι ιδιαίτερα αυξημένος αφού το νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι υποδοχέας χιλιάδων τουριστών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Διοίκηση του Νοσοκομείου προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκ των έσω μετακινώντας για τη διάρκεια του καλοκαιριού οδηγό από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού στη νησιωτική Σκιάθο για να αναλάβει το ασθενοφόρο. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν αδύνατο ένας άνθρωπος να μπορέσει να βγάλει εις πέρας τρεις βάρδιες στο Κέντρο Υγείας και ειδικότερα την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Για τις ενστάσεις που υπάρχουν αλλά και το μεγάλο κενό που θα δημιουργηθεί έχουν ήδη ενημερωθεί και η Διοίκηση του ΓΝΒ ενώ οι τοπικοί φορείς της Σκιάθου πιέζουν να βρεθεί λύση και ζητούν από την 5η ΥΠΕ να ολοκληρώσει άμεσα το διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες και παραμένει «καθηλωμένος» καθώς έχουν κατατεθεί ενστάσεις .

Οι ενστάσεις αυτές έχουν «μπλοκάρει» την πρόσληψη των οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησίας και ενώ έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιθανότητα την αξιολόγηση και την τελική τύχη των ενστάσεων θα κληθεί να διαχειριστεί ο ΑΣΕΠ με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιπλέον καθυστέρηση ειδικά στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που ενώ γνωρίζουν ότι «προαλείφονται για συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου