ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αδειασαν εκκλησία από τα τάματα πιστών

αδειασαν-εκκλησία-από-τα-τάματα-πιστώ-319979

Ιερόσυλοι διέρρηξαν το Μητροπολιτικό Ναό της Σκιάθου

Κλοπή διακοσίων περίπου ταμάτων, ανεκτίμητης αξίας, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, στο κέντρο της Σκιάθου, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες φέρεται να εισήλθαν από μια πλαϊνή είσοδο του ναού και απενεργοποίησαν το συναγερμό ρίχνοντάς τον σε έναν κουβά με νερό. Επίσης, απενεργοποίησαν τις ασφάλειες φωτισμού ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί. Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσε ο εφημέριος του ναού π. Σταματάς Γεώργιος, τα απολεσθέντα τάματα (περιδέραια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, κ.α.) περιέβαλλαν την εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας (Κουνίστρας).

Από τις κινήσεις τους, πάντως, φαίνεται ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους της Εκκλησίας.

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Δημ. Διολέττας, ο οποίος μετέβη στο σημείο μετά την κλοπή, οι δράστες πιθανόν να είχαν επισκεφτεί το χώρο στο παρελθόν, καθώς γνώριζαν την τοποθεσία του συναγερμού και του ηλεκτρικού πίνακα. Ο κ. Διολέττας φτάνοντας στο ναό, αντίκρισε το συναγερμό τοποθετημένο μέσα σε έναν κουβά με νερό καθώς και κάποια τάματα πεταμένα στο δάπεδο που πιθανόν άφησαν πάνω στη βιασύνη τους οι δράστες.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών, απέστειλε πειστήρια στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου