ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τριήμερο ποδηλατικής απόδρασης στη Σκιάθο

τριήμερο-ποδηλατικής-απόδρασης-στη-σ-334799

«Στόχος μας να γίνει θεσμός»

Ξεκίνησε την Παρασκευή τριήμερο ποδηλατικής απόδρασης στη Σκιάθο που διοργανώνεται από την επιχείρηση ενοικίασης ποδηλάτων Skiathosmountainbikes.

Η αυλαία άνοιξε χτες στις 12 το μεσημέρι στο Μπούρτζι όπου η κ. Αννα Δεληγιάννη παρουσίασε στους συμμετέχοντες την ιστορία της Σκιάθου και τους πρόβαλλε την ιδιωτική της συλλογή παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Στη συνέχεια, η κ. Αθηνά Παπαγεωργίου τους ξενάγησε στο σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μετά το πέρας της ξενάγησης, οι φίλοι του ποδηλάτου απήλαυσαν βόλτα με τα δίκυκλα οχήματά τους στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου. Χτες, στις 11 ξεκίνησαν από το Μπούρτζι, το οποίο έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης και εκκίνησης, με προορισμό την παραλία της Κεχριάς περνώντας από το ρέμα του Αχελά. Εκεί, ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας Κεχριάς. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερη μέρα και αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Βρωμόλιμνο.

«Η ποδηλατική απόδραση γίνεται για πρώτη φορά και σκοπός μας είναι να καθιερωθεί ως θεσμός. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες και όσους βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα. Σκοπός είναι να παντρέψουμε τον πολιτισμό και τη φύση με το ποδήλατο.», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και διοργανωτής, Χρήστος Τσιότρας.

Οι συμμετέχοντες είναι 18 και προέρχονται όχι μόνο από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο. Στους επισκέπτες παρέχεται, σημειωτέον, η δυνατότητα οικονομικής διανυκτέρευσης με κόστος 10 ευρώ ανά άτομο καθώς και η έκπτωση σε καταστήματα μαζικής εστίασης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6989403985 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος ημιμαραθώνιος αγώνας ανωμάλου δρόμου στη Σκιάθο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου