ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεκινά η επένδυση για το υδατοδρόμιο

ξεκινά-η-επένδυση-για-το-υδατοδρόμιο-337825

Ολοκληρώθηκε χτες ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Αλόννησο με ανάδοχη εταιρία την «Υδατοδρόμια Σποράδων».

Η εταιρία «Υδατοδρόμια Σποράδων», θυγατρική της εταιρίας «Hellenic Sea Planes» επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό προκειμένου να μισθώσει το χώρο που παραχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου για τη δημιουργία του υδατοδρομίου.

Στη Σκύρο, υπογράφτηκε η παραχώρηση και επικυρώθηκε από την περιφέρεια. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί ο φάκελος αδειοδότησης για το υδατοδρόμιο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του.

Οσον αφορά το υδατοδρόμιο του Βόλου, αναμένεται η συμπληρωματική εγκατάσταση που απαιτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεορπορίας. Η άδεια λειτουργίας του 1ου υδατοδρομίου που αναμένεται να λειτουργήσει, το υδατοδρόμιο του Βόλου, θα δοθεί ύστερα από επιθεώρηση επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Νίκος Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Hellenic Sea Planes», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το θέμα είναι να υπάρξει επιχειρησιακό περιβάλλον για τα υδροπλάνα, να υπάρχουν δηλαδή αρκετοί προορισμοί. Ένα υδατοδρόμιο δεν αποτελεί ένα βιώσιμο δίκτυο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου