ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαγραφή δύο δημοτικών συμβούλων στην Αλόννησο

διαγραφή-δύο-δημοτικών-συμβούλων-στη-346005

Από την ομάδα πλειοψηφίας, οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα με άλλο συνδυασμό και ανεξαρτητοποιήθηκαν

Δύο μέλη της ομάδας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου διέγραψε η δημοτική παράταξη «Ενότητα για την πρόοδο – Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση», με επικεφαλής το νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Π. Βαφίνη. Πριν τη σύγκληση της ομάδας και οι δύο κατέθεσαν αιτήσεις ανεξαρτητοποίησης, ενώ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση.

Η ομάδα πλειοψηφίας συγκλήθηκε προχθές το βράδυ και αποφάσισε τη διαγραφή των Παναγιώτη Αναγνώστου, τακτικό μέλος της οικονομικής επιτροπής και πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Πολιτιστικών-Αθλητικών-Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου» και Βάϊου Μαλαματένια, γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής γυμνασίου-λυκείου Αλοννήσου.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, λόγοι της διαγραφής ήταν το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι συμπαρατάχθηκαν με την παράταξη της μειοψηφίας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «δεν συμμετείχαν συνειδητά σε συνεννόηση με τη μειοψηφία σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δημιουργούν έλλειψη απαρτίας. Η μη πραγματοποίηση πολλών συνεδριάσεων είχε ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ που εποπτεύονται από αυτόν, την ταλαιπωρία των δημοτών του Δήμου μας λόγω της καθυστέρησης εξέτασης των αιτήσεών τους, την καθυστέρηση προσλήψεων εποχιακού προσωπικού πυροπροστασίας ενόψει της θερινής περιόδου και τη καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης παραλιών, κ.λ.π.».

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου με το συνδυασμό, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βλάϊκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου