ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκκληση από την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου

εκκληση-από-την-ενωση-ξενοδόχων-σκιάθ-348112

Οχι σε «μαϊμού» εταιρείες που υπόσχονται δωρεάν διακοπές

Εκκληση προκειμένου να μην πέσουν θύματα οικονομικής απάτης άγνωστων διαφημιστικών εταιρειών απευθύνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου στους ξενοδόχους και στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, άγνωστες διαφημιστικές εταιρείες τηλεφωνούν στους ξενοδόχους προκειμένου να τους διαφημίσουν σε ιστοσελίδες, ζητώντας μικροποσά ώστε να τα εισπράττουν. Οταν οι ξενοδόχοι δέχονται την πρόταση αυτών των εταιρειών, καταθέτουν σε λογαριασμό το ποσό, το οποίο συνήθως κυμαίνεται από 20 έως 30 ευρώ, και παραλαμβάνουν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών ένα φάκελο άδειο στον οποίο θα υπήρχε το χαρτί της συμφωνίας τους. Οι λογαριασμοί έχουν έδρα συνήθως τη Βουλγαρία προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα.

Επίσης, ο κ. Κουκουλάκης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου που υπόσχονται πολύ φθηνές διακοπές με την κατάθεση πολύ μικρού ποσού.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλάκη, τα περιστατικά της Σκιάθου τον τελευταίο χρόνο είναι τρία. Παροτρύνει τους εξαπατημένους ξενοδόχους και πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά στις κατά τόπους ενώσεις ξενοδόχων και στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας, αντίστοιχα, προκειμένου να βρεθούν οι εταιρείες απάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου