ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θα κοιμούνται σε αντίσκηνα ~ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

θα-κοιμούνται-σε-αντίσκηνα-οι-μετακιν-380346

Στις πλάτες τους θα επωμιστούν τα κενά της Υγείας

Σε απίστευτη ταλαιπωρία, ψυχολογική, σωματική και οικονομική και μάλιστα εν μέσω κρίσης, υποβάλλει τους εργαζόμενους στην Υγεία ο πολυδιαφημιζόμενος εξορθολογισμός στα Νοσοκομεία, που κατά τα άλλα έγινε με φαντασία και διάθεση για να βγει η θερινή σεζόν στα νησιά των Σποράδων, καθώς βάζει σε τέτοια έξοδα τους εργαζόμενους, που σε λίγο θα κοιμούνται σε αντίσκηνα έξω από τα Κέντρα Υγείας.

Φορείς του νησιού της Σκιάθου ενημερώθηκαν χθες για τον οδηγό ασθενοφόρου που μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας και αντί να αισθανθούν περισσότερο ασφαλείς όπως σχεδιάστηκε και γι’ αυτό υλοποιείται ο εξορθολογισμός, καταθορυβηθήκαν. Ο εργαζόμενος δεν είχε που να κοιμηθεί.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει χειρότερες από κρατητηρίου συνθήκες για διαμονή. Το δωματιάκι προφανώς για την ανάπαυλα των εργαζομένων είναι μόλις 1,5 επί 3 μέτρα. Δεν χωράει παρά ένα μικρό κρεβάτι, ενώ το μπάνιο βρίσκεται απέναντι από την αίθουσα νοσηλείας των ασθενών και τους χωρίζει ένας διάδρομος.

Οπως ενημερώθηκαν οι φορείς, ο εργαζόμενος δεν έλαβε παρά τα εισιτήριά του να πάει στη Σκιάθο την Τετάρτη και τίποτα άλλο. Δεν υπήρχε καμία εξασφαλισμένη διαμονή όταν έφτασε στο νησί ούτε και μέριμνα για φαγητό.

Χθες Πέμπτη θα διανυκτέρευε σε πρώην συνάδελφό του για δεύτερο βράδυ και σήμερα ποιος ξέρει που… Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας ενημέρωσαν για την εφαρμογή του εξορθολογισμού και είπαν ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή Αρχές Ιουλίου.

Δεν ήταν έτοιμοι να ενημερώσουν με λεπτομέρεια για τους ακριβείς εργαζόμενους και που θα μετακινούνταν. Προχώρησαν ωστόσο στην υλοποίηση του εξορθολογισμού αν και δεν υπήρχε μέριμνα για διαμονή και σίτιση.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας Υπηρεσίας και ο υπουργός, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ και ο Διοικητής του ΓΝΒ.

Ενδεικτικά σε έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία προς το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενημερώνει:

«Κύριε Διευθυντά,

Με την υπ’ αριθμ. 307/23.5.2014 τροποποιητική απόφασή σας μετακινείτε τον υπάλληλο Κωνσταντίνο Βούλγαρη, κατηγορίας Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Είναι αδύνατον οι υπάλληλοι που έχουν εξαντληθεί οικονομικά από τη μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν τέτοιες μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή). Είναι επιβεβλημένο να αναζητήσετε τρόπους προκαταβολικής κάλυψης των εξόδων ή να ακυρώσετε την εν λόγω μετακίνηση».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου