ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λουκέτο στο Σταθμό Γλώσσας από τον «Λιμενικό Καλλικράτη»

λουκέτο-στο-σταθμό-γλώσσας-από-τον-λι-382723

«Κανένα πρόβλημα για τα επιβατηγά πλοία», δηλώνει ο αρχιπλοίαρχος Κλιάρης Θεόδωρος

Καταργείται ο λιμενικός σταθμός Γλώσσας στη Σκόπελο, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 81/2014 που δημοσιεύτηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λιμενικών αρχών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει την κατάργηση του λιμενικού σταθμού της Γλώσσας Σκοπέλου που ιδρύθηκε το 1991. Σύμφωνα με το διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, οι επτά υπηρετούντες στο λιμενικό σταθμό της Γλώσσας θα στελεχώσουν τις πλησιέστερες λιμενικές αρχές με κριτήριο τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει στην υπηρεσία τους.

Ο «Λιμενικός Καλλικράτης» ορίζει επίσης τη μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα, ενώ μαζί με το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου θα υπάγονται στο Λιμεναρχείο Σκιάθου.

Ο αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Κλιάρης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως δεν τίθεται κανένα πρόβλημα για τα επιβατηγά πλοία που δένουν στη Γλώσσα, καθώς η επιστασία στους κατάπλους και στους απόπλους των πλοίων θα γίνεται κανονικά με την παρουσία ανδρών του Α΄ Λιμενικού Τμήματος που θα εδρεύει στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 81/2014, στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. θα υπάγονται δύο Κεντρικά Λιμεναρχεία, του Βόλου και της Χαλκίδας. Στο κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου θα υπάγεται το Α΄Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου Λάρισας, το Β΄Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης ενώ, παράλληλα, καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Στομίου Λάρισας και Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου. Επίσης, στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. θα υπάγονται τα Λιμεναρχεία Σκιάθου, Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης και Στυλίδας.

Το Προεδρικό Διάταγμα «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Πέμπτης υπογράφτηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και θα έχει ισχύ από τις 29 Αυγούστου, ενώ το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος είχε υπογραφεί στις 8 Ιανουαρίου από τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου