ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνδέονται ακτοπλοϊκά οι Σποράδες με την Εύβοια

συνδέονται-ακτοπλοϊκά-οι-σποράδες-με-384002

Μιάμιση ώρα πιο κοντά στην Αττική με το νέο δρομολόγιο

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Εύβοια αποκτούν οι Σποράδες, ύστερα από ανακοίνωση των νέων δρομολογίων της ΑΝΕΣ που θα ξεκινήσουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ ξεκινάει δρομολόγια που θα συνδέουν τις Σποράδες με το λιμάνι της Εύβοιας, το Μαντούδι. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 20 Ιουνίου και θα τελειώσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, εξυπηρετώντας το επιβατηγό κοινό για τη θερινή σεζόν. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» θα αναχωρεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00 από Γλώσσα για Μαντούδι και από εκεί θα επιστρέφει στα νησιά στις 20:15 ενώ την Κυριακή θα αναχωρεί από τη Γλώσσα στις 15:15 και από το Μαντούδι στις 17:30.

Ο διευθυντής της ΑΝΕΣ Βασίλης Παπακαλοδούκας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Φέραμε τις Σποράδες 1,5 ώρα πιο κοντά στην Αττική. Το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με Ι.Χ. από Μαντούδι για Σκιάθο θα είναι 200 ευρώ με επιστροφή ενώ για Σκόπελο θα φτάνει τα 250».

Σημειώνεται πως το δοκιμαστικό δρομολόγιο με το οποίο το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» συνέδεσε τις Σποράδες με την Εύβοια πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου, μεταφέροντας προσκυνητές από τις Σποράδες στο Μαντούδι με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο στην Εύβοια.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου