ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρίτος ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Σκιάθο

τρίτος-ημιμαραθώνιος-αγώνας-ορεινού-384514

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μπούρτζι

Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στη Σκιάθο ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» με τη συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου και της επιχείρησης Skiathos Mountain Bikes.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:30 από το Μπούρτζι στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου το οποίο έχει ορισθεί ως σημείο συνάντησης για τους συμμετέχοντες και θα βρίσκεται η γραμματεία. Οι εγγραφές για τις συμμετοχές θα γίνουν την ίδια μέρα στη γραμματεία και, συγκεκριμένα, από τις 10:00 έως τις 16:00 ενώ θα λαμβάνουν και τον αριθμό της συμμετοχής τους.

Αφού δοθεί η εκκίνηση στις 16:30, θα ξεκινήσει η διαδρομή των 21,5 χλμ. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 75% χώμα 15% και 10% άσφαλτος. Πρόκειται για μια καταπράσινη διαδρομή που περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία τα οποία θυμίζουν την εποχή που εξυμνεί με μοναδικό τρόπο ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα διηγήματά του. Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι σε άσφαλτο μέχρι το σημείο όπου ξεκινάει το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκκλήσι του Αγίου Αντωνίου. Μέσα από το μονοπάτι, οι ποδηλάτες θα βρεθούν στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγίας της Κεχριάς, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν από τη φυσική πηγή νερού. Στη συνέχεια, ακολουθεί μονοπάτι περίπου 1,5 χλμ. μέσα σε πλατανόδασος που οδηγεί στο ύψος της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί, ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια, ακολουθεί μια κυκλική πορεία με επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Κατά το μήκος της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ο νικητής του αγώνα και η νικήτρια του αγώνα θα πάρουν από ένα κύπελλο, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Η Δεύτερη και Τρίτη θέση θα έχουν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες από ένα αναμνηστικό δίπλωμα ενώ οικονομική συνεισφορά για τη συμμετοχή στον αγώνα δεν θα υπάρχει.

Μετά το τέλος του Μαραθωνίου στις 19:30 μ.μ έως 20:00 μ.μ περίπου θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Λιμάνι αγώνας τρεξίματος για τις ηλικίες των Δημοτικών Τάξεων (Α-Ε). Σαν τελευταίος αγώνας της ημέρας είναι αυτός των Γυμνασίων και Λυκείων ο οποίος θα ξεκινήσει από το Μπούρτζι και από εκεί μέσα από τα ανηφορικά καλντερίμια της Παλαιάς Πόλης , θα κάνει κυκλική πορεία και θα καταλήγει πάλι στο Μπούρτζι. Σε όλα τα παιδία θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές μετάλλια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του αγώνα δεν είναι μόνο το «ευ αγωνίζεσθαι» και η θετική επίδραση του αθλητισμού στην υγεία αλλά είναι και η ανάδειξη της ανάγκης που έχει το νησί για μια αειφόρο ανάπτυξη η οποία θα σέβεται το πολιτισμό, τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους του νησιού.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες κα γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς και έφηβοι από 16 ετών με την ενυπόγραφη συγκατάθεση από τους γονείς τους.

Επίσης, οι αθλητές με δική τους πρωτοβουλία πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Για τους έφηβους που θα τρέξουν στα 21 χλμ. είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωση που θα προσκομιστεί στη γραμματεία.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή των ενδιαφερόμενων συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6972079092.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου