ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσάραξη σκάφους χθες στη Σκιάθο

προσάραξη-σκάφους-χθες-στη-σκιάθο-386576

Σημαίας Βελγίου, με τρεις επιβαίνοντες

Ιστιοφόρο προσάραξε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της ακτής Πούντας στη Σκιάθο.

Το ιστιοφόρο «Biguine», σημαίας Βελγίου, με τρεις επιβαίνοντες προσάραξε σε ύφαλο 20 μέτρα περίπου από την ακτή Πούντα της Σκιάθου.

Αμεσα στο σημείο κατέπλευσε το πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε την προσάραξη του σκάφους. Επίσης, στο σημείο κατέπλευσαν για παροχή βοήθειας το Α/Κ «Αγιος Ταξιάρχης» και το Ε/Γ-Τ/Ρ «Καπετάν Χριστόφορος». Το σκάφος αφού αποκολλήθηκε, κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Σκιάθου.

Σύμφωνα με τον 63χρονο κυβερνήτη του ιστιοφόρου, η προσάραξη προκλήθηκε όταν κατά την έξοδό του από το λιμάνι της Σκιάθου, προσέκρουσε ελαφρά σε ύφαλο και η καρίνα του σκάφους προσκολλήθηκε σε βραχώδη βυθό, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Το λιμεναρχείο Σκιάθου εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος, ενώ διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν. Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων. Και οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου