ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξίδεψε… για ακτινογραφίες ~ ΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

ταξίδεψε-για-ακτινογραφίες-ασθενει-392080

Τραυματίας αναχώρησε με ιδιωτικό ταχύπλοο από τη Σκόπελο για τη Σκιάθο για την περίθαλψή του

Χωρίς γιατρό παραμένει το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας Σκοπέλου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, 25 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με τον κάτοικο Γλώσσας Σκοπέλου Κωνσταντίνο Πολυχρονίου, το περιφερειακό ιατρείο επισκέπτεται γιατρός από το Κέντρο Υγείας του νησιού κάθε 10 μέρες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

«Το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 2.000 ατόμων, καθώς εξυπηρετεί περιστατικά από τους οικισμούς της Γλώσσας, του Νέου Κλήματος και του Λουτρακίου», ενημέρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Πολυχρονίου, είχε ένα ατύχημα το Σάββατο και προσέτρεξε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, προκειμένου να βγάλει ακτινογραφίες. Ωστόσο, επειδή δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει κανείς, κατέπλευσε με ιδιωτικό ταχύπλοο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για τις ακτινογραφίες αλλά και για την περίθαλψή του, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία του για σοβαρά περιστατικά που χρήζουν άμεσης και έγκαιρης περίθαλψης, όπως εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Επίσης, ανέφερε πως στις αρχές του έτους ήρθε ένας γιατρός ο οποίος παρέμεινε περίπου για ένα μήνα.

Υπολειτουργεί από το 2013

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δυσκολία της στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου της Γλώσσας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως το συγκεκριμένο ιατρείο υπολειτουργεί από το 2013, όταν και συνταξιοδοτήθηκε ο γιατρός που κάλυπτε τη θέση. Από τότε, οι προκηρύξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παραμένουν άκαρπες, καθώς κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι υπάρχει σχέδιο στην περίπτωση που και η τρέχουσα προκήρυξη, η οποία λήγει στις 10 Ιουνίου, αποβεί άκαρπη. Η λύση, είπε, θα δοθεί στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά την κάλυψη θέσεων περιοχών αιχμής κατά την τουριστική περίοδο.

Ο κ. Καραμπάτσας διαβεβαίωσε για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος με την παράλληλη κάλυψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως στο περιφερειακό ιατρείο Γλώσσας θα μεταφερθεί κάποιος αγροτικός ιατρός κατά τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αφού στελεχωθεί και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. «Το λιγότερο τέσσερις ιατροί, τουλάχιστον τέσσερις νοσηλευτές και δύο οδηγοί πρέπει να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου», δήλωσε ο κ. Καραμπάτσας.

Επίσης, ανέφερε ότι στις επόμενες ημέρες θα έρθει σε επικοινωνία με το δήμαρχο Σκοπέλου, με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού, αλλά και άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για την άμεση λύση του ζητήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου