ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Αλοννήσου

πλημμύρισαν-οι-δρόμοι-της-αλοννήσο-397279

Μια πραγματικά όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι εκατοντάδες δρομείς, περιπατητές, εθελοντές και θεατές που συμμετείχαν στο «Alonissos Challenge 2014», το οποίο ολοκληρώθηκε στο γαλαζοπράσινο νησί της Αλοννήσου την Κυριακή 8 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία.

Το Alonissos Challenge, ένας αγώνας που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου, ήταν για μία ακόμα φορά ιδιαίτερα επιτυχημένος βγάζοντας όλον τον κόσμο του νησιού στους δρόμους αλλά και δεκάδες επισκέπτες που είδαν τις ομορφιές του νησιού κι έτρεξαν στα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια του. Οι 200 περίπου συμμετοχές που είχε το φετινό Alonissos Challenge αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών για τη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνα 10 χλμ. με τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα, αγώνα 2 χλμ. για παιδιά και φυσικά το μεγάλο αγώνα των 30 χλμ. που περνούσε από τα περισσότερα μέρη του νησιού.

Νικητής του μεγάλου αγώνα ήταν ο Χρήστος Τούλας με χρόνο 2:32:38 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν για 3η συνεχή φορά η Gabi Naegele με χρόνο 2:58:45.

Στα 10 χλμ. ο Γιώργος Παπαχρήστος όπως και πέρυσι κέρδισε με ρεκόρ διαδρομής με τον πολύ καλό χρόνο σε αυτήν την απαιτητική διαδρομή 37:12 ενώ και στις γυναίκες η Wendy Marks έκανε ρεκόρ διαδρομής τερματίζοντας σε 47:16.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον αγώνα δρόμου 2 χλμ. για παιδιά όπου νικητές ήταν ο Λουμσι Αρμάνδο με 9:15 και η Μπήτρα Μαρία με 12:43.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γίνει θεσμός για το νησί και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό» και ανακοίνωσε την ημερομηνία για το «Alonissos Challenge 2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου. Η διοργάνωση θα είναι επετειακή καθώς θα διεξαχθεί για 10η φορά ενώ για πρώτη φορά θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και κολυμβητικός αγώνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου