ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναγκαία η χρηματοδότηση για το δήμο Σκοπέλου

αναγκαία-η-χρηματοδότηση-για-το-δήμο-σ-401561

Υπογραμμίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Ράιχενμπαχ στην Αθήνα

Τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Τασκ Φορς και του κ. Ράιχενμπαχ, με επίκεντρο το πρόγραμμα συνεργασίας με πέντε Δήμους της χώρας.

Στη χθεσινή σύσκεψη παρέστησαν οι επικεφαλής των Δήμων Σκοπέλου, Θεσσαλονίκης, Πρεσπών, Καρπενησίου και Σπάρτης, στους οποίους πραγματοποιείται πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησαν ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μιχελής και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης, οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις και τη γενικότερη τοποθέτησή τους πάνω στο θέμα. Καταθέτοντας τη θέση τους πάνω στην πρόταση που διατυπώθηκε από τους εκπροσώπους της Τασκ Φορς για συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος συνεργασίας, οι δύο δήμαρχοι τόνισαν ότι μπορεί να γίνει, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Ο κ. Μιχελής ανέφερε από την πλευρά του ότι η παραπάνω συνεργασία αποτελεί χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή μεταφοράς τεχνογνωσίας, αλλά υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να λύσουμε προηγουμένως το ιδεολογικό μας θέμα που είναι αν θέλουμε ή όχι τοπική αυτοδιοίκηση». Ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου αναφέρθηκε στην απίστευτη γραφειοκρατία που συνάντησε στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και τους «σκοπέλους» που δυσχεραίνουν, όπως είπε, παρά διευκολύνουν την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Βασιλούδης, αντίστοιχα, υπογράμμισε ότι για να υπάρξει δεύτερη φάση του προγράμματος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η οικονομική ενίσχυση των Δήμων. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου τόνισε την ανάγκη της συνδρομής του υπουργείου εσωτερικών, προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες προγραμματισμού και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας παράλληλα να δοθούν εγκρίσεις, κατ’ αρχάς, για προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση για την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου