ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τσουχτερά πρόστιμα στα νησιά των Σποράδων

τσουχτερά-πρόστιμα-στα-νησιά-των-σπορ-405332

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων

Εντείνονται οι έλεγχοι στα νησιά των Βορείων Σποράδων από συνεργεία της ΔΟΥ Βόλου, τα οποία βρίσκονται μόνιμα στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο στη διάρκεια της θερινής σεζόν, ενώ όπως διαπιστώνουν οι Εφοριακοί, η πλειοψηφία των επαγγελματιών, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, τηρούν κατά γράμμα την έκδοση αποδείξεων.

Η παραβατικότητα, όπως διαπιστώνεται, «αγγίζει το ένα τρίτο του συνόλου των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν μέχρι στιγμής από τα συνεργεία της ΔΟΥ και υπολογίζεται σε ποσοστό 20-30%, κυρίως σε ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ» όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΔΟΥ Βόλου, Χρήστος Τσαμπρινός.

Την ίδια στιγμή ελέγχονται όλα τα εποχιακά επαγγέλματα, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης και άλλα, ενώ στους παραβάτες, όταν διαπιστωθεί ότι δεν κόβουν αποδείξεις, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, που κυμαίνονται από 200 έως 800 ευρώ κατά περίπτωση.

«Διαπιστώνουμε μείωση της παραβατικότητας» επισημαίνει ο κ. Τσαμπρινός, ο οποίος αναφέρει παράλληλα ότι οι έλεγχοι, που ξεκίνησαν την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, είναι διαρκείς και θα συνεχιστούν μέχρι το Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου