ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ψηφιοποιημένο έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη εχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών

ψηφιοποιημένο-έργο-του-αλ-παπαδιαμάν-410924

Στην ψηφιοποίηση του γραπτού υλικού και στη διαδικτυακή ανάρτηση στον ιστότοπο που διατηρεί έχει προχωρήσει η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών που εδρεύει στην Αθήνα, κ. Γεωργία Φαρίνου-Μαυροπούλου, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί της Σκιάθου ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας όπερας του κ. Γεωργίου Κουμεντάκη, η «Φόνισσα», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Η κ. Φαρίνου-Μαυροπούλου επισκέφθηκε την υπεύθυνη του μουσείου-σπιτιού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την κ. Αθηνά Παπαγεωργίου, όπου την ενημέρωσε για την ψηφιοποίηση του αρχείου που έχει η Εταιρεία στη διάθεσή της. Η κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε τη θετική ανταπόκριση που έχει αυτή η κίνηση στους μελετητές του έργου του Παπαδιαμάντη, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στο Δ.Σ. της Εταιρείας.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, κ. Δ. Μαυρόπουλο, η ψηφιοποίηση, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου σε μορφή wordκαι pdf, έγινε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη έγινε στις αρχές του 2013 ενώ η οριστική πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2014, με πρωτοβουλία της Εταιρείας. «Το ψηφιοποιημένο υλικό μπορεί να βοηθήσει αλλά και να προσελκύσει φίλους και νέους μελετητές, αντίστοιχα, του Παπαδιαμαντικού έργου» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μαυρόπουλος.

Το ψηφιακό υλικό δεν περιλαμβάνει μόνο τα λογοτεχνικά του έργα αλλά και τις μεταφράσεις του, τι μελέτες του, άρθρα που έχουν γραφεί για το έργο του, αλλά και η αποτύπωση του Παπαδιαμάντη μέσα από άλλες τέχνες, όπως η φωτογραφία και η ζωγραφική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο υλικό μέσω της ιστοσελίδας www.papadiamantis.net, η οποία διατηρεί και τον πολυτονικό τρόπο γραφής που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου