ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Γλώσσα

τριήμερη-εκδήλωση-γευσιγνωσίας-στη-γ-411529

Ξεκίνησε χθες με την παρουσίαση των τοπικών πιάτων της Γλώσσας

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας με την εκδήλωση «Γεύσεις και Προϊόντα της Γλώσσας».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία με το Κέντρο Σποράδες – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Παράδοση διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση με θέμα τις γεύσεις και τα προϊόντα της Γλώσσας, όπου οι κάτοικοι της Σκοπέλου και οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν και να γευθούν τα Γλωσσιώτικα πιάτα και να μάθουν τις παραδοσιακές τεχνικές του μαγειρέματός τους. Η τριήμερη εκδήλωση πραγματοποιείται στο ίδρυμα Κέντρο Σποράδες, απέναντι από το βενζινάδικο Ελινόϊλ στη Γλώσσα.

Χθες στις 7 το απόγευμα, την εκδήλωση άνοιξε το γεύμα τύπου με προσκεκλημένους ομιλητές παλιούς επαγγελματίες της εστίασης από την περιοχή και Γλωσσιώτισσες μαγείρισσες. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Γλώσσας, κ. Γιώργος Μαριδάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης και έκανε αναφορά στα προϊόντα και στις παραδοσιακές γεύσεις τις Γλώσσας ενώ η κ. Ελένη Γιαννοπούλου παρουσίασε τα γλυκά που έχουν ως βάση το αμύγδαλο, όπως τα χαμαλιά, τα αμυγδαλωτά και το γλυκό μύγδαλο.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν μέχρι την Κυριακή τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γεύσεις και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Γλώσσας, όπως το φιλέτο ψαριού με πατάτες και δαμάσκηνα στο φούρνο, φακές με ξινά δαμάσκηνα, διάφορα θαλασσινά με δαμάσκηνα καθώς και διάφορα τυριά και το ριζόγαλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου