ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πυροσβεστικό όχημα από τη Γερμανία

πυροσβεστικό-όχημα-από-τη-γερμανία-421458

Μέσα στην εβδομάδα καταφθάνει το πυροσβεστικό όχημα στη Σκιάθο

Σε μία σημαντική ενέργεια προέβη ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» συγκεντρώνοντας σημαντικό ποσό για την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος που θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός «Η Σκιάθος» τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει δρομολογήσει ενέργειες για την παραλαβή ενός πυροσβεστικού οχήματος το οποίο θα ενισχύσει την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου.

Πρόκειται για ένα υδροφόρο όχημα μάρκας Mercedes Transporter 407 που μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα και η αντλία του έχει δυνατότητα 800 λίτρων το λεπτό, στις 8 ατμόσφαιρες. Το όχημα το παραχωρεί έναντι μικρής αμοιβής η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Γερμανίας και έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του στο νησί του Παπαδιαμάντη στις 15 Ιουλίου.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε αρχικά από το δασολόγο του Δήμου Σκιάθου, κ. Ταμπάκη, και στη συνέχεια από το μέλος του συλλόγου, τον κ. Πέτρο Τσεμπελή.

Σε σχετικά σύντομο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που είχαν ενημερωθεί, ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο ποσοστό, και έτσι συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό με την ευγενική χορηγία των Γιώργου Π. Αλεξανδρίδη, της Ρίκας Βοσνιάδου, της Αλεξίας Τσάτσου, της Ντένης Μαρκάκη, του Μάκη Κουκουλάκη, του Γιάννη Κεφάλα, του Κωνσταντίνου Κεφάλα, της Ελενας Αβέρωφ, του Θεμιστοκλή Κονταράτου, της Ηλέκτρας Χατζημιχάλη, της Giovanna Καμπούρη, της Κατερίνας Μιχαήλ, του Πέτρου Τσεμπελή, της Maria Tschackert, του Δημήτρη Λαμπαδάριου, του Αγαμέμνωνα Παύλου, του Πέτρου Μακρίδη, του Παράσχου Θ. Τζούμα και του Αλέξανδρου Μακρίδη.

Το ποσό θα καταβληθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τηςΓερμανίας «Feuerwehrhilfe International inder Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf», η οποία διέθεσε το πυροσβεστικό όχημα.

Την ερχόμενη Τετάρτη, στις 16 Ιουλίου 2014, στις 8 μ.μ. παρουσία τοπικών φορέων στην είσοδο της χερσονησίδας Μπούρτζι, έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του πυροσβεστικού οχήματος και του πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού από την οργάνωση «Feuerwehrhilfe International inder Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» της Γερμανίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου, σε συνδιοργάνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκιάθου, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου