ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σαπούνι από γάλα γαϊδούρας ~ ΦΑΡΜΑ ΜΕ ONLINE ΠΩΛΗΣΕΙΣ

σαπούνι-από-γάλα-γαϊδούρας-φαρμα-με-online-422127

Ο Παναγιώτης Καλογιάννης αξιοποιεί το λάδι της Σκιάθου και τα ντόπια βότανα και αρωματικά

Με αλματώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η δράση του Παναγιώτη Καλογιάννη στο πεδίο της εκτροφής γαϊδουριών και της παραγωγής γάλακτος, το οποίο αποτελεί πλέον την πρώτη ύλη των σαπουνιών με την επωνυμία «Οναγρος» που κατακτούν σταδιακά την εγχώρια αγορά.

Eνα χρόνο μετά το αφιέρωμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η φάρμα του κ. Καλογιάννη επεκτείνεται, το ζωικό κεφάλαιο έχει αυξηθεί σε τριάντα ζώα και η παραγωγή σαπουνιών, από γάλα γαϊδούρας, αγνό παρθένο ελαιόλαδο Σκιάθου και αρωματικά που προέρχονται από την πλούσια φύση του νησιού, καταγράφονται ως η φυσική συνέχεια των προσπαθειών του δραστήριου Σκιαθίτη.

Η παραγωγή σαπουνιού από γάλα γαϊδούρας ξεκίνησε δειλά, σε πειραματική μορφή, πέρυσι, και σήμερα διατίθεται πλέον στη λιανική, στην τιμή των 5 ευρώ. «Τα σαπούνια που παρασκευάζω, περιέχουν γάλα γαϊδούρας, ντόπιο αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αρώματα του τόπου μας, όπως φασκόμηλο, τίλιο, τσάι του βουνού, λεβάντα και σε πολλά χρησιμοποιείται παράλληλα ο λευκός άργιλος, που χρησιμοποιείται για απολέπιση» αναφέρει ο Παναγιώτης Καλογιάννης, ο οποίος έχει θέσει ως επόμενο στόχο την παραγωγή καλλυντικής κηραλοιφής με γάλα γαϊδούρας για τα χέρια, αλλά και τις εξαγωγές, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Σε πρώτη φάση τα σαπούνια με την επωνυμία «Οναγρος» πωλούνται στο κατάστημα του αδελφού του, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη, κοντά στο Γυμνάσιο Σκιάθου και προσελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των ντόπιων, αλλά και των ξένων επισκεπτών του νησιού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την Αγγλία και τη Γερμανία, και διαδικτυακά απ’ όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι τα σαπούνια με γάλα γαϊδούρας διατίθενται και σε siteμε onlineπωλήσεις.

Η καθημερινή παραγωγή γάλακτος έχει τριπλασιαστεί, στο μεταξύ, από 1,5 κιλό ημερησίως την περσινή χρονιά σε 5 κιλά φέτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Σκιαθίτης εκτροφέας γαϊδουριών θα παρουσιάσει τα προϊόντα της φάρμας του στην πανελλήνια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από 27-31 Αυγούστου στη Νέα Αγχίαλο και θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο. «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου, και αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με απώτερο στόχο την εξαγωγή των προϊόντων μας» αναφέρει ο Παναγιώτης Καλογιάννης, ο οποίος με πολύ σκληρή δουλειά, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου