ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς ρεύμα η Σκιάθος

χωρίς-ρεύμα-η-σκιάθος-423947

Βυθίστηκε στο σκοτάδι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

Βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίαυλο Πηλίου-Σκιάθου, άφησε χωρίς ρεύμα το νησί του Παπαδιαμάντη προχθές το βράδυ για μία ώρα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με τον τομεάρχη εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ Ευάγγελο Μπέη, η βλάβη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη 1:05 βυθίζοντας στο σκοτάδι το νησί της Σκιάθου, ενώ το ρεύμα επανήλθε μετά από 55 περίπου λεπτά.

Αναγνώστης της εφημερίδας ανέφερε πως σημειώθηκαν ζημιές σε ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές.

Ωστόσο, αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος σημειώθηκαν και στην Αλόννησο, αφήνοντας, σύμφωνα με κάτοικο του νησιού, χωρίς υπολογιστές το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετηθούν οι πελάτες.

Ο κ. Μπέης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως στις 11 Μαΐου σημειώθηκε βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου, η οποία τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε από ειδικά συνεργεία. Στην προσπάθειά τους οι τεχνικοί να θέσουν και πάλι σε λειτουργία τον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτούσε τα νησιά, σημειώθηκε μικρή διακοπή ρεύματος, προκειμένου να γίνει εκ νέου η σύνδεση των νησιών με τον κεντρικό αγωγό.

Τουλάχιστον τρεις φορές

Ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Σκιάθου Νίκος Νικολάου ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα έγιναν τουλάχιστον τρεις διακοπές ρεύματος στο νησί, προκαλώντας προβλήματα όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης, αλλά και, γενικότερα, στους επαγγελματίες του νησιού, καθώς καίγονται ψυγεία, αντλίες, τηλεοράσεις, ταμειακές μηχανές και υπολογιστές. Το κόστος των ζημιών για 45 λεπτά διακοπής ρεύματος μπορεί να ανέλθει από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ στις επιχειρήσεις, τόσο από την πρόκληση ζημιών στις επαγγελματικές τους συσκευές, όσο και από τους πελάτες, οι οποίοι φεύγουν από τα μαγαζιά την ώρα αιχμής, τη στιγμή που οι τουρίστες έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί. «Δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση που να αναφέρει διακοπές ρεύματος ή κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο, ώστε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για τις συσκευές», σημείωσε ο κ. Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου