ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενίσχυση άπορων της Σκοπέλου

ενίσχυση-άπορων-της-σκοπέλου-424058

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ διέθεσε κουπόνια για τις άπορες οικογένειες του νησιού

Την κοινωνική της ευαισθησία δείχνει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προσφέροντας κουπόνια για αγορές στις άπορες οικογένειες της Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Χθες το πρωί, ο περιφερειακός διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί με τον ιδιοκτήτη του τοπικού σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, κ. Γιάννη Ζέρβα, προσέφεραν στο δήμο της Σκοπέλου 148 κουπόνια των 10 ευρώ που θα διανεμηθούν από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου για την ενίσχυση των άπορων οικογενειών του νησιού που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με τη φροντίδα και την επιμέλεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Σκοπέλου και σε συνεργασία με τα τρία δημοτικά διαμερίσματα του νησιού, της Σκοπέλου, του Ελιος και της Γλώσσας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Γιώργο Μιχελή, οι άπορες οικογένειες του νησιού αριθμούνται στις 43 ενώ δεν αποκλείεται οι άποροι να είναι περισσότεροι.

Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε στα πλαίσια της δράσης «52 εβδομάδες σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα».

Πρόγραμμα και της ΕΕΕ

Ο προϊστάμενος της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Σκοπέλου, κ. Γιάννης Ανδριώτης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ανάλογο πρόγραμμα για την ενίσχυση των άπορων οικογενειών ξεκίνησε το Μάρτιο και θα τελειώσει το Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών ξεκίνησε το Μάρτιο τη διανομή 2 μεγάλων πακέτων σε κάθε άπορη οικογένεια του νησιού. Τα συγκεκριμένα πακέτα διανέμονται κάθε μήνα στις οικογένειες και περιλαμβάνουν βασικά τρόφιμα μακράς λήξης καθώς και άλλα χρήσιμα προϊόντα για τις οικογένειες. Ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια λάδι, χυμοί και οδοντόκρεμες είναι κάποια από τα είδη που περιέχονται στα πακέτα και ο αριθμός τους είναι υπολογισμένος ώστε να κρατούν για ένα μήνα. Η κοινωνική υπηρεσία, αφού συγκέντρωσε τα δικαιολογητικά που ήταν απαραίτητα και αφού θεσπίστηκαν τα κριτήρια, η Ενωση προχώρησε στην ενίσχυση των οικογενειών.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριώτη, το πρόγραμμα τελειώνει το Δεκέμβριο ενώ δεν αποκλείεται να ανανεωθεί και για την επόμενη χρονιά, καθώς αναμένεται μέχρι το Νοέμβριο η απάντηση από την Ενωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου