ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Επνιξε» νεογέννητα σε σακούλα ~ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

επνιξε-νεογέννητα-σε-σακούλα-απανθ-424540

Ενα σκληρό και απάνθρωπο θέαμα αντίκρισε γυναίκα στη Σκόπελο την περασμένη Τετάρτη, όταν μέσα σε κάδο βρήκε νεογέννητα σκυλάκια δεμένα μέσα σε σακούλα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν μία γυναίκα άκουσε θόρυβο μέσα σε κάδο. Μόλις πλησίασε τον κάδο, είδε μια σακούλα ερμητικά κλειστή, στην οποία έβλεπε μικρά πόδια να κουνιούνται. Αμέσως, τράβηξε έξω τη σακούλα, την έλυσε και αντίκρισε 10 νεογέννητα σκυλάκια, από τα οποία μόλις τα δύο ήταν ζωντανά. Αμέσως ειδοποίησε το κτηνιατρείο της κ. Νίκης Λεμονή, η οποία μαζί με το συνέταιρό της έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα κουταβάκια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Λεμονή, τα σκυλάκια τα οποία ήταν 1-2 ημερών, πέθαναν από ασφυξία, ενώ το ένα κατέληξε μέχρι τη μεταφορά του στο κτηνιατρείο. Οσον αφορά το τελευταίο που σώθηκε, η κ. Λεμονή ενημέρωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες. Πιθανόν, σύμφωνα με την ίδια, ο ιδιοκτήτης της μαμάς-σκύλας, δεν προέβη σε στείρωση πριν μείνει το κατοικίδιό του έγκυος, με αποτέλεσμα να κυοφορήσει τα 10 κουτάβια, τα οποία τα έριξε στον κάδο για να τα ξεφορτωθεί…

Πολλά τα αδέσποτα

Σύμφωνα με την κτηνίατρο, τα αδέσποτα ζώα, κυρίως οι γάτες, είναι πολλά στο νησί της Σκοπέλου. Τουρίστες φέρνουν στο κτηνιατρείο γάτες προκειμένου να τις περιθάλψουν και να εξασφαλίσουν κάπου τη διαμονή τους. Ο νόμος που αφορά την κακοποίηση των ζώων είναι αυστηρός και προβλέπει όχι μόνο πρόστιμα αλλά και φυλάκιση σε όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους απάνθρωπες ενέργειες.

Η κ. Λεμονή σημείωσε πως από τη μεριά του δήμου υπάρχει αδιαφορία καθώς τα αδέσποτα, τα οποία είναι ευθύνη του δήμου, έπρεπε να είχαν στειρωθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δαπανούνται για αυτό το σκοπό. Επίσης, απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ζώων να προχωρούν έγκαιρα σε στειρώσεις ώστε να μην φτάνουν στο σημείο να τα πετούν ή να τα σκοτώνουν και να τα χαρίζουν σε όσους έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν και να φροντίζουν κάποιο ζώο.

Εκκληση του δημάρχου

Ο δήμαρχος της Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, στεναχωρημένος από το γεγονός, απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες ώστε εκείνοι να ειδοποιούν όταν πρόκειται να γεννήσει το κατοικίδιό τους εφόσον δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν τα μωρά, προκειμένου ο δήμος να κάνει ό,τι μπορεί γι’ αυτά δίνοντάς τα για υιοθεσία.

Επίσης, ο δήμος προσφέρει και συμπαραστέκεται στις ανάγκες του φιλοζωικού σωματείου του νησιού δίνοντας λεφτά για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, για τα οποία η φιλοζωική της Σκοπέλου έχει αναλάβει τη μέριμνα της σίτισής τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου