ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένο φεστιβάλ στη Σκιάθο

επιτυχημένο-φεστιβάλ-στη-σκιάθο-431459

Mε επιτυχία στέφθηκε το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή στο ανοικτό θέατρο στο Μπούρτζι της Σκιάθου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πέντε χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από τη Λειβαδιά, το Κάστρο, τα Καμένα Βούρλα και το Ακραιφνο. Τα χορευτικά συγκροτήματα χόρευαν υπό τον ήχο παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ύστερα από την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, η κ. Παναγιώτα Διολέττα, ευχαρίστησε τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή του φεστιβάλ και ιδιαίτερα το δάσκαλο του χορευτικού συγκροτήματος, κ. Γιώργο Γεωργίου.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι ευχαρίστησαν το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ και την προσπάθειά του να διατηρεί και να προβάλλει την παράδοση.

Στο τέλος της δεύτερης μέρας όλα μαζί τα χορευτικά συγκροτήματα συναντήθηκαν στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου και αφού κεράστηκαν από το Σύλλογο, άρχισαν το χορό και οι μουσικοί παραδοσιακών οργάνων συνέχισαν να χαρίζουν όμορφα ακούσματα έως αργά το βράδυ προς μεγάλη χαρά και έκπληξη όλων όσοι ήταν εκεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου