ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στροφή στα τοπικά προϊόντα της Σκοπέλου

στροφή-στα-τοπικά-προϊόντα-της-σκοπέλ-432106

Σύμφωνα με επαγγελματίες του νησιού

Ο πλούτος των τοπικών προϊόντων στη Σκόπελο, κυρίως των βιολογικών, αποτελεί θέμα ζήτησης τόσο από τους κατοίκους του νησιού όσο και από τους τουρίστες.

Σύμφωνα με μία εκ των τριών ιδιοκτητριών καταστήματος πώλησης τοπικών προϊόντων, την κ. Ρούλα Κουκούλα, οι ντόπιοι και οι τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, προτιμούν τα τοπικά βιολογικά προϊόντα του νησιού.

Η πληθώρα των ειδών των τοπικών προϊόντων μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το λευκό τυρί από το γίδινο γάλα και η μυζήθρα, τα οποία παράγονται στις ντόπιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ζήτηση, ωστόσο, έχουν και προϊόντα παράγωγα από αυτά τα είδη, όπως η σκοπελίτικη τυρόπιτα.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σκοπέλου, κ. Κώστας Μπετσάνης, επισήμανε πως η ζήτηση για τα τυροκομικά προϊόντα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση για την πρώτη ύλη τους, το γάλα. «Κάθε κτηνοτρόφος φτιάχνει και πουλάει το τυρί μόνος του» δήλωσε ο κ. Μπετσάνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για τις 3 ποικιλίες δαμάσκηνων αλλά και για τα βότανα που φυτρώνουν στο νησί. Τα αλμυρά είδη, όπως χόρτα για τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσίπουρο, τα βιολογικά κρασιά από το Στάφυλο, το πευκόμελο και το ελαιόλαδο αποτελούν είδη προς ζήτηση για τους καταναλωτές.

«Ο κόσμος έχει κάνει στροφή στα τοπικά βιολογικά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση των εθιμοτυπικών γλυκών για διάφορες περιστάσεις» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κουκούλα. Επίσης, σημειώνει πως οι Ελληνες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα γλυκά ενώ οι ξένοι τουρίστες για το λάδι, για τα ελαιοκομικά προϊόντα, για το μέλι και για τα βότανα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου