ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μυστικές πτήσεις με τζετ ~ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

μυστικές-πτήσεις-με-τζετ-σαουδαραβεσ-432834

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις δείχνουν τα στατιστικά του αεροδρομίου του νησιού

Ανοδική πορεία σημειώνεται φέτος στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, η οποία μεταφράζεται αριθμητικά σε 28.128 επισκέπτες από το εξωτερικό, μέχρι στιγμής, έναντι 24.519 πέρσι, ενώ εντυπωσιακό είναι παράλληλα το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί ιδιωτικές πτήσεις από Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία. Στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καταγράφονται δεκαεπτά συνολικά μεμονωμένες αφίξεις 24 ατόμων από το εξωτερικό, τα οποία ταξίδεψαν με ιδιωτικά αεροσκάφη στο νησί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του φετινού Ιουνίου, καταγράφονται, ειδικότερα, δύο αφίξεις από Κατάρ, δύο από Σαουδική Αραβία και τρεις από Τουρκία στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, γεγονός που για ορισμένους, μεταφράζεται σε ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για πολύ σημαντικές προσωπικότητες, διάσημους ανθρώπους που επιθυμούν να ταξιδέψουν ινκόγκνιτο στο νησί του Παπαδιαμάντη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιωτική πτήση ταξίδεψαν στη Σκιάθο υψηλοί αξιωματούχοι από το Κατάρ, ενώ παράλληλα, είναι αμέτρητες οι ιδιωτικές πτήσεις προς τον αερολιμένα της Σκιάθου στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες μεταφέρουν πολλές φορές σταρ του Χόλιγουντ και γενικότερα ανθρώπους που τυγχάνουν ευρείας προβολής, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν διακριτικά τις διακοπές τους.

Στο μεταξύ, το δυνατό χαρτί της Σκιάθου και των Βορείων Σποράδων γενικότερα, παραμένει η Αγγλική και η Σκανδιναβική αγορά, ενώ εξίσου δυναμική είναι η παρουσία της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και της Κύπρου. Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούνιο ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Σκιάθο 14.877 Αγγλοι, έναντι 12.623 τη αντίστοιχη περσινή σεζόν. Ομοίως καταγράφηκαν 2.211 αφίξεις Σουηδών οι οποίοι παρουσιάζουν επίσης αυξητική τάση φέτος, όπως αποδεικνύει άλλωστε η αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, που κάνει λόγο για 2.104 αφιχθέντες πέρσι τον Ιούνιο.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι Ιταλοί, οι οποίοι είναι 2.040 το φετινό Ιούνιο, έναντι 1.806 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι αεροπορικές αφίξεις αλλοδαπών στη Σκιάθο, ο αερολιμενάρχης κ. Ηλίας Πετράκης, υπογραμμίζει ότι «γενικά είναι καλή η φετινή χρονιά και μεγάλο το ποσοστό της αύξησης των πτήσεων. Εχουν προστεθεί καινούργιοι προορισμοί, όπως η Πολωνία, έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων από Ιταλία και Γιουγκοσλαβία, από Ρουμανία και Κύπρο, έχουμε μια πτήση κάθε Κυριακή από Μόσχα, που ξεκίνησε από 1ης Ιουνίου και γενικά όλες οι πτήσεις μας είναι ανεβασμένες και από Αγγλία και από Ιταλία».

Δυναμική είναι παράλληλα η παρουσία της Γιουγκοσλαβίας και ειδικότερα του Βελιγραδίου και άλλων χωρών όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Γερμανία, ενώ υπολογίζονται σε 80, συνολικά, οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, οι οποίες είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου