ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράνομοι ψαροντουφεκάδες στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

παράνομοι-ψαροντουφεκάδες-στο-εθνικ-435258

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία του Βόλου

Τρεις παράνομοι αλιείς συνελήφθησαν την Τετάρτη από άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου στα ύδατα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, το σκάφος του φορέα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου στο οποίο επέβαιναν δύο φύλακες του Πάρκου και δύο λιμενικοί, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις ψαροντουφεκάδες από την Αλόννησο, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος, ηλικίας 46, 30 και 17 ετών. Οι παράνομοι αλιείς συνελήφθησαν από τους άνδρες του λιμενικού για παράνομο ψάρεμα στα ύδατα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και, συγκεκριμένα στην Α Ζώνη νότια της νήσου Ψαθούρας, για υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροντούφεκο.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμενικό σταθμό Αλοννήσου όπου και κρατήθηκαν ενώ την Πέμπτη μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου. Χτες το πρωί, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην εισαγγελία Βόλου προκειμένου να τους αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Συχνό το φαινόμενο

Ο ιχθυολόγος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Βορείων Σποράδων, κ. Σπύρος Ιωσηφίδης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το φαινόμενο της παράνομης αλιείας εντός των ορίων του Πάρκου είναι συχνό φαινόμενο καθώς τα κρούσματα είναι αρκετά.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα, διαπιστώθηκαν τρεις περιπτώσεις παράνομης αλιείας στο Πάρκο.

Επίσης, ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε ότι τα όρια του Πάρκου είναι γνωστά στα πλέοντα σκάφη.

Επίσης, ανέφερε πως οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αλιείς που εισέρχονται και ψαρεύουν παράνομα στο πάρκο έχουν ως στόχο αλιεύματα τα οποία είναι προστατευόμενα είδη ενώ δεν αποκλείει και την πιθανότητα εμπορίου των αλιευμάτων.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες αλιείς, οι τρεις επίδοξοι ψαράδες δεν ζήτησαν άδεια εισόδου προκειμένου να εισέλθουν στα εθνικά ύδατα του πάρκου.

Τσουχτερό το πρόστιμο

Όσον αφορά το πρόστιμο για το παράνομο ψάρεμα με ψαροντούφεκο στην Α Ζώνη του πάρκου, η χρηματική ποινή που προβλέπεται από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου αγγίζει τα 2000 ευρώ το άτομο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου