ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοπρατείται το λιμάνι Σκιάθου

δημοπρατείται-το-λιμάνι-σκιάθου-441347

Μετά από αναμονή τριών χρόνων θα αποκατασταθεί το τμήμα που έχει υποστεί υποσκαφή

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται, μετά από ατέλειωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναμονή τριών χρόνων, η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης τμήματος του λιμανιού της Σκιάθου, που έχει υποστεί υποσκαφή. Συγκεκριμένα, τα τεύχη δημοπράτησης έχουν συνταχθεί, είναι υπογεγραμμένα και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η υλοποίηση του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει μετά το τέλος Σεπτεμβρίου και τη λήξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Οι διαδικασίες που ξεκίνησαν από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου και συνεχίστηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκιάθου, βαίνουν ουσιαστικά προς ολοκλήρωση, καθώς το έργο αποκατάστασης του τμήματος που έχει υποστεί υποσκαφή, έχει πλέον φτάσει στην τελική ευθεία. Εντος των επόμενων ημερών, θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες που προηγούνται της δημοπράτησης, ενώ υπολογίζεται ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σε ενάμιση περίπου μήνα.

«Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου, αλλά βρισκόμαστε πολύ κοντά» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, κ. Πασχάλης Πασχάλης, για να προσθέσει ότι «η εκτέλεση του έργου δεν θα διαρκέσει πάνω από δεκαπέντε μέρες».

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των χρονοβόρων διαδικασιών εκφράζει στο σημείο αυτό η κ. Αναστασία Φιλαρέτου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου.

Εξάλλου σε διάστημα ενός περίπου μήνα ολοκληρώνεται η μελέτη για το καινούργιο λιμάνι, η οποία θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου προς έγκριση. Το έργο θα υλοποιηθεί όταν εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια, αλλά στο μεταξύ, πρόθεση των αρμοδίων είναι να ολοκληρωθούν όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου