ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιδρούν στην αξιολόγηση οι δημοτικοί υπάλληλοι Σκοπέλου

αντιδρούν-στην-αξιολόγηση-οι-δημοτικ-443596

Ψήφισμα εναντίον της αξιολόγησης εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου ύστερα από τη συγκέντρωση που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Βορείων Σποράδων.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο Ξενία προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν «την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία- όπως τονίζεται- ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, οδηγεί σε διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους μέσω της αξιολόγησης ενώ, παράλληλα, καταγγέλλουν και την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών που αποφέρει έσοδα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Επίσης, εναντιώνονται στη σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας που γίνεται με το νέο μισθολόγιο, η οποία διαιρεί τους εργαζόμενους και καλλιεργεί το φόβο στους ίδιους.

Ως προς τη διαδικασία της αξιολόγησης, οι εργαζόμενοι ταυτίζουν την παρεμπόδιση της διαδικασίας με την ανάπτυξη κινήματος με σωματεία και ταξική γραμμή πάλης σε συμμαχία με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και, γενικότερα, με όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική ενάντια στην «Εκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας» και στα μνημόνια και στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να καταθέσουν το ψήφισμά τους στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση όπου θα τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις. Επίσης, καλούν σε παράσταση στη συνεδρίαση τους συναδέλφους τους από τη ΔΕΥΑΣ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και άλλους εργαζόμενους από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό τη συνολική καταδίκη της εφαρμογής του Ν.4250/14 και στη δημιουργία ενός μετώπου για την κατάργησή του. Επίσης, παλεύουν ώστε να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου που ανοίγει την πόρτα στις απολύσεις και να μη συμμετάσχει κανένας εργαζόμενος στην αυτοαξιολόγηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου