ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εσπερινό Λύκειο στη Σκιάθο ~ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

εσπερινό-λύκειο-στη-σκιάθο-αιτημα-των-445057

Εκδήλωση αποφοίτων σήμερα το απόγευμα στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ονειρο ζωής που θα συμβάλλει στην περαιτέρω μόρφωση πολλών ενηλίκων της Σκιάθου είναι η δημιουργία του Νυχτερινού Λυκείου στο νησί, αίτημα το οποίο έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο από το 2013.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η αντιδήμαρχος του νησιού, κ. Λίτσα Τσολοβίκου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η λειτουργία ενός Νυχτερινού Λυκείου στη Σκιάθο προκειμένου να προσελκύσει τη συνέχεια των σπουδών των αποφοίτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί στόχο για τη δημοτική αρχή του νησιού. Από το 2013 ο δήμος Σκιάθου με απόφαση δημοτικού συμβουλίου αιτήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τη δημιουργία του Νυχτερινού Λυκείου στο νησί αλλά η απάντηση του υπουργείου πέρυσι ήταν ότι η προθεσμία για το αίτημα είχε περάσει ενώ αναμένεται απάντηση για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον για τη λειτουργία Νυχτερινού Λυκείου στο νησί του Παπαδιαμάντη εντείνεται από το ενδιαφέρον των ενήλικων σπουδαστών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στη Σκιάθο. Οι σπουδαστές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση των σπουδών τους τόσο σε λυκειακό επίπεδο όσο και σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ή τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του νησιού, κ. Λίτσα Τσολοβίκου, περίπου 50 μαθητές φοιτούν κάθε χρόνο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκιάθου.

Εκδήλωση αποφοίτησης

Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκιάθου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και του Λυκείου στη Σκιάθο, όπου στεγάζεται το Σχολείο, αποχαιρετώντας τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκιάθου θα παραλάβουν τα απολυτήριά τους σε ανοικτή εκδήλωση όπου θα παραστούν οι εκπαιδευτικοί των μαθητών, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, φορείς του νησιού καθώς, επίσης, και αρκετοί Σκιαθίτες. Πέραν από την απονομή των απολυτηρίων στους μαθητές, θα παρουσιαστεί από τους ίδιους μέρος του εκπαιδευτικού έργου με το οποίο ασχολήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2013-0214. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό και ο δήμαρχος του νησιού και νέος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων, κ. Νίκος Πλωμαρίτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου