ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιστολή – διαμαρτυρία για το ΙΚΑ Σκοπέλου

επιστολή-διαμαρτυρία-για-το-ικα-σκοπ-447189

Απέστειλε η Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την υποβάθμιση του ΙΚΑ

Επιστολή προς τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και, συγκεκριμένα, προς το διοικητή του, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, απέστειλε η Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ.

Ρεπορτάζ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το ΙΚΑ Σκοπέλου, το οποίο εξυπηρετεί συνολικά 15.000 κατοίκους και επαγγελματίες τόσο της Σκοπέλου όσο και της Αλοννήσου, υποβαθμίστηκε πριν λίγους μήνες και μετατράπηκε σε γραφείο διαβιβαστικού χαρακτήρα, διαβιβάζοντας στο κεντρικό γραφείο του ΙΚΑ στο Βόλο τα έγγραφα και τους φακέλους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι κάτοικοι και οι πελάτες του ΙΚΑ Σκοπέλου καταθέτουν έγγραφο στο τοπικό γραφείο του ΙΚΑ το οποίο διαβιβάζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου και στη συνέχεια οι υπηρεσίες ζητούν από το γραφείο της Σκοπέλου την αποστολή του φακέλου-αρχείου στο Βόλο και ύστερα από την εξέταση του θέματος, η απόφαση διαβιβάζεται στο γραφείο της Σκοπέλου. Το πρόβλημα αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας οξύνεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, κ. Ιωάννη Γιολδάση, επειδή η αλληλογραφία μεταξύ των δύο υπηρεσιών, του ΙΚΑ Σκοπέλου και του ΙΚΑ Βόλου, γίνεται μία φορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πελατών.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν απαιτείται κάποιο έγγραφο από τον ενδιαφερόμενο και εκείνος αναγκάζεται να ταξιδέψει από τη Σκόπελο στο Βόλο ή να περιμένει να τελειώσει η αλληλογραφία και η συλλογή όλων των στοιχείων. Ιδιαίτερα το χειμώνα, η κακή συγκοινωνιακή σύνδεση όπως επίσης και τα σημαντικά έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο ΙΚΑ Βόλου δυσχεραίνουν την εξυπηρέτησή τους.

Στην επιστολή της, η Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου ζητά την αναθεώρηση της απόφασης της διοίκησης του ΙΚΑ για την υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σκοπέλου.

Σημειώνεται πως η Ενωση είχε αποστείλει επιστολή στις 15 Οκτωβρίου του 2012 στον κ. Σπυρόπουλο επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της Σκοπέλου και της Αλοννήσου η περίπτωση κλεισίματος και η περίπτωση υποβάθμισης του καταστήματος Σκοπέλου χωρίς, ωστόσο, να λάβουν κάποια απάντηση, σύμφωνα με τον κ. Γιολδάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου