ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο

βελτίωση-των-αθλητικών-εγκαταστάσεω-447484

Δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 405.000 ευρώ

Δημοπρατείται η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 405.000 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου στη θέση «Κοπρισιές».

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Σποράδων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε ότι «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς το έργο αυτό είναι το πρώτο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΟΣΑΝ και δείχνει την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Αλοννήσου και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ετσι το έργο αυτό παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα έργα του προγράμματος αυτού».

Το έργο αφορά στην βελτίωση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου στην θέση «Κοπρισιές» και παράλληλα στη δημιουργία υποδομών στίβου για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου, την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και τέλος την κατασκευή υποδομών στίβου (συνθετικός τάπητας-TARTAN) σε συνδυασμό με τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου