ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας κλιμάκιο του δήμου Σκοπέλου

στην-περιφέρεια-θεσσαλίας-κλιμάκιο-τ-448848

Εργα του ΟΣΑΝ στα θέματα της συζήτησης

Ανοίγει η δημοπράτηση έργων στο δήμο Σκοπέλου ύστερα από τη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, με το νυν δήμαρχο και το νέο δήμαρχο Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου παρευρέθησαν χτες στις 11:30 στην περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, τα θέματα της συνάντησής τους ήταν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΟΣΑΝ και αναμένεται να δημοπρατηθούν καθώς και τα έργα που είναι προς ένταξη.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος δημοπράτησης των ήδη ενταγμένων έργων. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ευαγγελίστρια, η ανακαίνιση της Μονής των Ταξιαρχών, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λουτράκι καθώς και η αποκατάσταση καλντεριμιών στη Σκόπελο και στη Γλώσσα είναι τα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν άμεσα καθώς είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα ΟΣΑΝ.

Αμεση ένταξη και άλλων έργων

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα έργα τα οποία αναμένεται να συναντηθούν. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε κάποιες μικρές ελλείψεις και διορθώσεις στους φακέλους των έργων τα οποία ο δήμος θέλει να εντάξει στο ΟΣΑΝ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αντικατάσταση τμημάτων της ύδρευσης, η πεζοδρόμηση και ο ηλεκτροφωτισμός μέρους του κεντρικού δρόμου του Νέου Κλήματος, ο πολυχώρος αναψυχής στη Γλώσσα και οι παιδικές χαρές στη Γλώσσα και στη Σκόπελο.

«Τα έργα θα γίνουν όπως τα είχαμε προγραμματίσει» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Μιχελής.

Ο δήμος Σκοπέλου έχει στη διάθεσή του από την περιφέρεια Θεσσαλίας 3 εκατομμύρια ευρώ για τα έργα που εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσων, το οποίο έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ και αφορά έργα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και για το νησί Παλαιό Τρίκερι.

Συνάντηση στο υπουργείο

Στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα βρεθεί αύριο ο δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Μιχελής, όπου θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το νησί της Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου