ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γάμοι με άρωμα Mamma mia εξελίσσονται σε τουριστικό προϊόν

γάμοι-με-άρωμα-mamma-mia-εξελίσσονται-σε-τουρ-449062

Περισσότεροι από 100 πολιτικοί γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι στη Σκιάθο

Καθημερινή συνήθεια φαίνεται να είναι η τέλεση πολιτικών γάμων στη Σκιάθο, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του νησιού Λίτσα Τσολοβίκου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Επηρεασμένοι από την κινηματογραφική επιτυχία Mammamiaπου γύρισε σε όλο τον κόσμο σκηνές από τις πανέμορφες τοποθεσίες των Σποράδων, πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν το καταπράσινο νησί του Παπαδιαμάντη προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του πολιτικού γάμου. «Ο πολιτικός γάμος στη Σκιάθο έχει γίνει ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν για το νησί», ανέφερε η Λίτσα Τσολοβίκου η οποία τελεί τους πολιτικούς γάμους σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους στο Μπούρτζι το οποίο αρέσει στα ζευγάρια, σύμφωνα με την ίδια.

Γάμοι σε καθημερινή βάση

Η Λίτσα Τσολοβίκου δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση τελεί στο Μπούρτζι πολιτικούς γάμους. «Σήμερα έχω δύο γάμους, αύριο έναν και μεθαύριο πάλι δύο», δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος της Σκιάθου. Σύμφωνα με την ίδια, τελούνται στο νησί περίπου 100 πολιτικοί γάμοι κάθε καλοκαίρι. «Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100», ανέφερε χαρακτηριστικά για το πλήθος των πολιτικών γάμων τους οποίους αναμένεται να τελέσει το καλοκαίρι του 2014.

Σημαντικό τουριστικό προϊόν

Οι πολιτικοί γάμοι εξελίσσονται σε σημαντικό τουριστικό προϊόν, κυρίως από τους Αγγλους, οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» κυρίως στους πολιτικούς γάμους στη Σκιάθο. Η κ. Τσολοβίκου δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι σημαντικό έσοδο για το νησί μας καθώς οι μελλόνυμφοι φέρνουν φίλους και συγγενείς μαζί τους για να παραστούν στην τελετή. Κάθονται συνήθως από πέντε μέρες έως μία εβδομάδα».

Κόστος και γραφειοκρατία

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Τσολοβίκου, το χαμηλό κόστος και η μικρή γραφειοκρατία είναι ο λόγος για τον οποίο οι μελλόνυμφοι προτιμούν τους πολιτικούς γάμους έναντι των θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα, το κόστος για την τέλεση του πολιτικού γάμου στη Σκιάθο ανέρχεται σε μόλις 180 ευρώ. Επίσης, η διαδικασία για την άδεια τέλεσης του γάμου κρατάει 8 ημέρες. «Οσοι επιθυμούν να παντρευτούν στη Σκιάθο, τα τουριστικά γραφεία με τα οποία κλείνουν τη συμφωνία για τη μετάβασή τους και τη διαμονή τους εξασφαλίζουν τη διαδικασία της μεταφοράς των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών προκειμένου να εκδοθεί η άδεια του γάμου» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τέλος η κ. Τσολοβίκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου