ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Λάρισα ο νυν και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου

στη-λάρισα-ο-νυν-και-ο-νέος-δήμαρχος-σκο-452863

Θα έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, θα έχει το πρωί της Δευτέρας ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, και ο νέος δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η ατζέντα της συζήτησής τους απασχολεί τα έργα στο δήμο Σκοπέλου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκκρεμεί η δημοπρασία τους αλλά και για αυτά που πρόκειται να ενταχθούν.

«Σχεδόν μισά από τα έργα έχουν ενταχθεί στο ΟΣΑΝ», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μιχελής. Συγκεκριμένα, τα ενταγμένα έργα είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ευαγγελίστρια, η ανακαίνιση της Μονής των Ταξιαρχών, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λουτράκι και η αποκατάσταση καλντεριμιών στη Σκόπελο και στη Γλώσσα. Εργα τα οποία πρόκειται να συζητηθούν ώστε να ενταχθούν στο ΟΣΑΝ είναι η αντικατάσταση τμημάτων της ύδρευσης, η πεζοδρόμηση και ο ηλεκτροφωτισμός στον κεντρικό δρόμο στο Νέο Κλήμα, οι παιδικές χαρές στη Γλώσσα και στη Σκόπελο και ο πολυχώρος αναψυχής στη Γλώσσα. «Πρόκειται για έργα που ενδιαφέρουν την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού της Σκοπέλου και που θα δώσουν ανάπτυξη στο νησί μας», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Βασιλούδης.

Στη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ έχει προσφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσων που αφορά έργα στα νησιά των Βορείων Σποράδων καθώς και έργα για το νησί Παλαιό Τρίκερι. Συγκεκριμένα για το νησί της Σκοπέλου, 3 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για έργα από το ΟΣΑΝ.

Αποπερατώνεται η λιμνοδεξαμενή Σκοπέλου

Ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Χρήστος Βασιλούδης, βρέθηκε χθες το πρωί στο έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής που κατασκευάζεται στον Πάνορμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο το οποίο κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αποπερατωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Συνεργείο της Περιφέρειας στη Σκόπελο

Χθες αναχώρησε για το Βόλο συνεργείο που απέστειλε την Τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για έργα στην επαρχιακή οδό του νησιού.

Το συνεργείο προχώρησε στο κόψιμο κλαδιών, στον καθαρισμό ρείθρων, έκλεισαν λακκούβες και μπήκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, η συντήρηση της επαρχιακής οδού της Σκοπέλου είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου