ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνείς γευστικές βραδιές από εστιάτορες της Σκιάθου

διεθνείς-γευστικές-βραδιές-από-εστιά-453835

Αναπτύσσουν το γαστρονομικό τουρισμό με πιάτα γεμάτα ντόπιο χρώμα και μεσογειακή φινέτσα

Συγκοινωνούντα δοχεία αποτελούν η τουριστική ανάπτυξη και η γαστρονομία, σύμφωνα με την άποψη που κερδίζει διαρκώς έδαφος και την έχουν ενστερνιστεί πολλοί επαγγελματίες των νησιών. Ο τομέας της εστίασης διευρύνεται διαρκώς, χάρη στη δράση και τις πρωτοβουλίες επαγγελματιών, οι οποίοι έχοντας ως βάση την παράδοση και τις τοπικές γεύσεις, προσεγγίζουν διεθνείς γευστικές διαδρομές, προκειμένου να προσελκύσουν το γαστρονομικό ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, στο πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού.

Υπέρμαχοι των προαναφερθέντων είναι o Θανάσης και ο Κώστας Ζούχας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Σκιάθο, και διοργανώνουν γαστρονομικά ταξίδια ανά τον κόσμο στο bar-restaurant που διατηρούν στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου. Κάθε Κυριακή, ο «Exandas» παρουσιάζει γεύσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, προς τέρψη γηγενών και επισκεπτών, υιοθετώντας στην πράξη τη φιλοσοφία του γαστρονομικού τουρισμού. Κάθε Κυριακή, οι λάτρεις της γαστρονομίας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύσεις από μια μακρινή χώρα του κόσμου. Μέχρι στιγμής, το γευστικό ταξίδι στην υδρόγειο είχε ως ενδιάμεσους σταθμούς την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, ενώ έπονται η Ινδία, η Ευρώπη και πολλοί ακόμη εξωτικοί προορισμοί.

«Ο τουρισμός είναι σύμφυτος με τη γαστρονομία και τις γεύσεις. Οσο σημαντικός είναι ο ήλιος και η θάλασσα, εξίσου σημαντική είναι η κουζίνα μας και οι γαστρονομικές υπηρεσίες» αναφέρει ο Θανάσης Ζούχας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Η φιλοσοφία μας, τονίζει ο ίδιος, είναι να προσφέρουμε Ελληνική κουζίνα με μια πιο μοντέρνα ματιά, σε γενικές γραμμές, προσπαθώντας σε συνεργασία με το σεφ μας, να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε προσιτές τιμές». Οι αμιγώς παραδοσιακές γεύσεις αποτελούν τη βάση για πιάτα εμπνευσμένα με Μεσογειακή φινέτσα και διεθνείς πινελιές, που αποτελούν τη συνέχεια ή καλύτερα τη μετεξέλιξη των κλασσικών Ελληνικών γεύσεων.

Παράλληλα όμως, προωθούνται σταθερά και οι τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, όπως η παραδοσιακή πλακόπιτα, που δίνουν το γευστικό προφίλ της Σκιάθου. «Καταβάλλουμε προσπάθειες, μαζί με φίλους επιχειρηματίες, να εντάξουμε στο μενού ένα ντόπιο προϊόν ή πιάτο, προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό» υπογραμμίζει ο Σκιαθίτης επιχειρηματίας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες που γίνονται έχουν απήχηση στους φίλους της γαστρονομίας, γεγονός που θεωρείται ευοίωνο, προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια προσπάθεια.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου