ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταστρατήγηση της σύμβασης εργασίας καταγγέλλει η καθαρίστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

καταστρατήγηση-της-σύμβασης-εργασία-455882

Καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης εργασίας, με την οποία απασχολείται για τον καθαρισμό του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου καταγγέλλει η καθαρίστρια του σχολείου. Η Μάχη Κεχριώτου, η οποία εργάζεται 20 χρόνια ως καθαρίστρια, υποστηρίζει πως τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σύμβασή της, καθώς και με την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας της.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η θιγόμενη, έχει υπογράψει σύμβαση έργου την 1η Σεπτέμβρη του 2013 με όρους που αποδέχθηκε πλήρως, η σύμβασή της ωστόσο στην πορεία άλλαξε χωρίς να ενημερωθεί και να υπογράψει, όπως ορίζει ο νόμος, με τις αποδοχές της να μειώνονται, να παραγράφονται τα βαρέα ένσημα και να απαλείφονται δεδουλευμένα για το μήνα Σεπτέμβριο. Επίσης, όπως καταγγέλλει η ίδια αδυνατεί να ελέγξει το ακριβές ποσό που πληρώνεται διότι δεν της δίνονται αποδείξεις πληρωμής και όπως υποστηρίζει αμείβεται σποραδικά με έναντι χωρίς να εξοφλούνται προηγούμενοι μήνες που της οφείλονται.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οπως υποστηρίζει η κ. Κεχριώτου έχει επανειλημμένα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Γιώργο Φύβγα, χωρίς να πάρει όμως απαντήσεις παρά μόνο αόριστα μισόλογα, υπεκφυγές και παράπονα ότι η εργασία που παρέχει είναι πλημμελής.

Σύμφωνα με την ίδια τα επικριτικά σχόλια που αντιμετωπίζει είναι άδικα, τη στιγμή που είναι υποχρεωμένη κατ’ όλους να εργάζεται χωρίς πληρωμή, χωρίς ασφάλιση και χωρίς να έχει το δικαίωμα διαμαρτυρίας αφού όπως ισχυρίζεται «συνεχώς της υπενθυμίζουν ότι η θέση της κινδυνεύει και ότι θα απομακρυνθεί από αυτή, δημιουργώντας κλίμα εις βάρος της».

«Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου ότι κάνω το καλύτερο δυνατό δεδομένων των συνθηκών. Αγαπώ το σχολείο και μάλιστα το έχω φροντίσει όλα τα καλοκαίρια και τις ημέρες των διακοπών αμισθί. Αρνούμαι, όμως, να δουλεύω υπό αυτή την ψυχολογική πίεση και την αδικία και θεωρώ ότι μία από τις τελευταίες μου ελπίδες για δικαίωση στο πρόβλημα που ανέκυψε τα τελευταία δύο σχολικά χρόνια υπό τον συγκεκριμένο πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, είναι η δημοσιοποίησή του» σημειώνει στην καταγγελία της η ίδια που δεν αποκλείει ακόμη και να κινηθεί δικαστικά για να διεκδικήσει το δίκαιο των αιτημάτων της.

Από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τα λεφτά

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γιώργος Φύβγας, που ρωτήθηκε σχετικά με αυτή την καταγγελία, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως τα λεφτά για τις καθαρίστριες εκταμιεύονται σε δόσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πως για φέτος έχει ληφθεί μέχρι στιγμής μόνο μία δόση ενώ αναμένονται οι υπόλοιπες. Επίσης, δήλωσε πως οι αποδείξεις πληρωμής της κ. Κεχριώτου βρίσκονται στο γραφείο της λογίστριας της σχολική επιτροπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου