ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπό διαμαρτυρίες και συνθήματα το σεμινάριο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

υπό-διαμαρτυρίες-και-συνθήματα-το-σεμ-459522

Συγκέντρωση έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Σε αναβρασμό παραμένει ο κλάδος των εκπαιδευτικών, εξαιτίας του μέτρου της αξιολόγησης, αλλά και των σεμιναρίων που έχουν προγραμματιστεί και τα οποία για τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία έκαναν «πρεμιέρα» χθες από τη Σκιάθο.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Για τις ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., ενώ στάση εργασίας 9 – 11π.μ. προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία των καθηγητών.

Στη χθεσινή πρώτη ημέρα του σεμιναρίου αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, δεν συμμετείχαν δύο διευθυντές -ένας από τη Σκιάθο και ένας από τη Σκόπελο- δείχνοντας τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους στο μέτρο της αξιολόγησης, το οποίο όπως τονίζουν θα σηματοδοτήσει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα στους καθηγητές των νησιών για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – μπλόκο στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Εξω από το χώρο του σεμιναρίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου 40 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με πανό, συνθήματα και παραινέσεις προσπαθούσαν να πείσουν τους διευθυντές να μην εισέλθουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τα προβλεπόμενα σεμινάρια.

Σήμερα θα συνεχιστεί για δεύτερη ημέρα το σεμινάριο στη Σκιάθο, και από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου τα αντίστοιχα σεμινάρια για τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων Μαγνησίας θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο.

Η ΕΛΜΕ επαναλαμβάνει και σήμερα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Σκιάθου.

Το ΠΑΜΕ της Σκιάθου

Με αφορμή τη χθεσινή έναρξη των σεμιναρίων αξιολόγησης από τη Σκιάθο, το ΠΑΜΕ της Σκιάθου εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν, ενάντια στην «αξιολόγηση καρμανιόλα», όπως της χαρακτηρίζουν. Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ Σκιάθου, «η ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών είναι προδιαγεγραμμένη σφαγή και υποδούλωση του κλάδου, για την άλωση του δημόσιου σχολείου από τους αγοραίους κερδοσκόπους».

Παράλληλα αναφέρουν ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται στον ελληνικό λαό αλλά στοχεύει μεταξύ άλλων στο να «διαλυθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα στο δημόσιο τομέα και να επικρατήσει ο αγοραίος νόμος της κεφαλαιοκρατικής ζούγκλας, και στους χώρους όπου μέχρι τώρα υπήρχαν κατακτημένα και νομικώς διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα (π.χ. της μόνιμης εργασίας, του συνδικαλισμού, κλπ)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου