ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επίδειξη ναυαγοσωστικής σε μαθητές στη Σκόπελο

επίδειξη-ναυαγοσωστικής-σε-μαθητές-σ-463312

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε μαθήματα πρώτων βοηθειών σε λουόμενο

Με ιδιωτική πρωτοβουλία, μαθητές δημοτικού σχολείου στη Σκόπελο παρακολούθησαν επίδειξη διάσωσης από πτυχιούχο ναυαγοσώστη και άκουσαν τις συμβουλές του.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέου Κλήματος παρακολούθησαν την Τετάρτη άσκηση διάσωσης στην παραλία του Νέου Κλήματος από ναυαγοσώστες, η οποία έγινε με τη συνδρομή των δύο ναυαγοσωστών της εταιρείας BAYLINE που προστατεύουν τις παραλίες Μηλιά και Πάνορμο.

Ο εθελοντής ναυαγοσώστης Νίκος Πατσής, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην ενημέρωση των μαθητών του δημοτικού σχολείου Νέου Κλήματος Σκοπέλου για τη συμπεριφορά τους στην παραλία κατά τη θερινή περίοδο, ύστερα από δική του πρωτοβουλία η οποία και έγινε δεκτή από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ο κ. Πατσής μίλησε στους μαθητές όχι μόνο συμβουλεύοντάς τους για όσα πρέπει να προσέχουν μέσα στη θάλασσα αλλά και για τη συμπεριφορά τους στο φυσικό περιβάλλον της παραλίας.

Στην αρχή, ανέφερε και επέδειξε στα παιδιά το σωσίβιο και το φαρμακείο, τα απαραίτητα εφόδια που φέρει μαζί του ένας ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων. Επίσης, τους ανέφερε να προσέχουν και να μαζεύουν τα σκουπίδια τους από την παραλία στην οποία συχνάζουν με τις οικογένειές τους ώστε να μην μολύνεται το φυσικό περιβάλλον αλλά και να λαμβάνουν κάθε μέτρα για την προστασία τους από την ηλιακή ακτινοβολία, όπως τη χρήση καπέλων, αντηλιακών κρεμών με μεγάλο δείκτη προστασίας καθώς και τη χρήση σκιερών μερών. Επιπλέον, τους συμβούλευσε να μην τρώνε αμέσως πριν κολυμπήσουν αλλά να κουβαλούν το κολατσιό τους το οποίο μπορούν να φάνε μετά το μπάνιο τους.

Οσον αφορά τη συμπεριφορά τους μέσα στη θάλασσα, ο κ. Πατσής συμβούλευσε τα παιδιά να μένουν κοντά στους γονείς τους σε ρηχά μέρη όπου μπορούν να πατήσουν και να μην ξεπερνούν τα όρια που ορίζονται από τις σημαδούρες στις οργανωμένες παραλίες. Επίσης, τους συμβούλευσε να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε περιπτώσεις κινδύνου είτε στο κολύμπι είτε σε περίπτωση βύθισης σκάφους, εξηγώντας τους παράλληλα αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σωσίβια, όπως παντελόνια τζιν, ακόμα και πουκάμισα.

Ο κ. Νίκος Πατσής ανέφερε τέλος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως αυτές οι συμβουλές δεν αφορούν μόνο τους μικρούς μαθητές αλλά και τους ενήλικες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου