ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιστρέφουν στο νησί τους

επιστρέφουν-στο-νησί-τους-463542

Νέοι που έφυγαν για σπουδές

Οκτώ στους δέκα νέους Σκοπελίτες, οι οποίοι έφυγαν από το νησί προκειμένου να σπουδάσουν στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας επιστρέφουν στο νησί τους, προκειμένου να εργαστούν στην τοπική κοινωνία.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η 27χρονη Νίκη Λεμονή. Η Νίκη σπούδασε κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφού ολοκλήρωσε την πρακτική της εκεί, πήρε την απόφασή της να γυρίσει στη Σκόπελο, όπου άνοιξε κτηνιατρείο μαζί με το Δημήτρη Παπαϊωάννου πριν από μισό χρόνο. «Υπήρχε «χώρος» για το επάγγελμά μου και έτσι αποφάσισα να προβώ σε αυτή την κίνηση», δήλωσε στον ΤΑΥΧΔΡΟΜΟ.

Ο Κώστας Λεμονής σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και γύρισε στο νησί του το 2012. «Εργαζόμουν στην Αθήνα σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μετά σε κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών. Ωστόσο, τα χρήματα δεν επαρκούσαν και, συνεπώς, οι μισθοί και η αβεβαιότητα με έκαναν να γυρίσω στη Σκόπελο, όπως και άλλους. Μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα οικονομικά όταν είσαι στο σπίτι σου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 27χρονος Κώστας, ο οποίος άνοιξε μπαρ στη χώρα της Σκοπέλου. «Δούλευα τα καλοκαίρια σε καφέ-μπαρ και έμαθα τη δουλειά», ανέφερε.

Ο Γιάννης Στοιβαχτής γύρισε στη Σκόπελο το 2012, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ της Λάρισας. Ο 26χρονος Μηχανολόγος-Μηχανικός έκανε τις σπουδές του και επέστρεψε στη Σκόπελο προκειμένου να κάνει την πρακτική του άσκηση πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.

Τέλος, η 27χρονη Μάχη Τσάβα δουλεύει στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά της στη Σκόπελο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως νηπιαγωγός στην Πάτρα, έψαξε για δουλειά στην Πάτρα χωρίς αποτέλεσμα. Ετσι, πήρε την απόφαση να γυρίσει στην πατρίδα της το 2010 όπου και εργάζεται στο προποτζίδικο που διατηρούν οι γονείς της. «Σχεδόν όλη η τάξη μου έχει γυρίσει στο νησί», περιέγραψε η Μάχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου