ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκθεσιακός χώρος η οικία του Ζήση Οικονόμου

εκθεσιακός-χώρος-η-οικία-του-ζήση-οικο-464148

Δημοπρατείται στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το έργο για τη μετατροπή της οικίας του λόγιου Ζήση Οικονόμου σε εκθεσιακό χώρο στη Σκιάθο. Το έργο για την αποκατάσταση του κτηρίου, στην οδό Ουρανίτσης 5, είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 53.900 ευρώ και εντάσσεται στο εγκεκριμένο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης της οικίας του λόγιου και ποιητή Ζήση Οικονόμου, προκειμένου να στεγάσει εκθεσιακό χώρο των προσωπικών του αντικειμένων και των σημαντικότερων έργων του, αλλά και χώρο δανειστικής βιβλιοθήκης των συγγραμμάτων του.

Πρόκειται για διώροφη οικοδομή με ισόγειο μικτού εμβαδού περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων, η οποία αποτελείται από ένα χώρο δωμάτιο, ένα χώρο κουζίνα, ένα χώρο μπάνιο, ένα χώρο εισόδου και χώρο κλίμακας ανόδου προς τον πρώτο υπέρ του ισογείου όροφο.

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ)«Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Σποράδων».

Πλέον μετά την έγκριση αυτή προχωρά ο σχετικός διαγωνισμός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος του έργου για την ανάθεση και εκτέλεσή του, με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και φορέα λειτουργίας και κύριο του έργου το Δήμο Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου