ΠΟΛΟ

Διπλή Βολιώτικη πρόκριση για ΟΥΚ και ΟΕΑΝΑΒ

διπλή-βολιώτικη-πρόκριση-για-ουκ-και-ο-823084

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου και ΑΠΣ Οξυγόνο είναι οι τρεις ομάδες από το Β’ Όμιλο ακολούθησαν τον Μίλωνα και τον ΟΦΗ στην τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής Γυναικών.

Οι δύο Βολιώτικες ομάδες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην τελική πεντάδα του πρωταθλήματος, ήδη από τη δεύτερη αγωνιστική, στον Όμιλο Βόλου, που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ. Συνολικά, οι πέντε ομάδες που προκρίθηκαν θα αγωνιστούν στην τελική φάση του πρωταθλήματος, το τριήμερο 20-22 Ιουλίου, διεκδικώντας άνοδο. Την άνοδο στην Α2 Γυναικών θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες στην τελική κατάταξη της Τελικής φάσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΥΚ Βόλου ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία στον Β’ Όμιλο του πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής Γυναικών. Η ομάδα της Μαγνησίας επιβλήθηκε με 11-7 του ΑΠΣ Οξυγόνο, επιβεβαιώνοντας την καλή της αγωνιστική κατάσταση. Στο έτερο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ πήρε… ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς, καθώς ο Ηρακλής δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο εναρκτήριο παιχνίδι και ηττήθηκε άνευ αγώνα με 5-0, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ένας βαθμός.

Νωρίτερα, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο ΑΠΣ Οξυγόνο είχαν ζητήσει να γίνει το μεταξύ τους παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια να μεταβούν στον Βόλο (Κυριακή) ώστε να δώσουν τα παιχνίδια με τις ομάδες του Βόλου, προκειμένου να μειώσουν το κόστος γλιτώνοντας τη διανυκτέρευση. Η Ομοσπονδία – ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχει κάνει δεκτά ανάλογα αιτήματα (πέρσι στον όμιλο της Α2 ΝΟ Λάρισας και ΟΥΚ Βόλου έπαιξαν στο Βόλο και στη συνέχεια ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη, πρόπερσι και πάλι στην Α2 Γυναικών, Ηλυσιακός και Νηρέας Χαλανδρίου έπαιξαν στο Ιλίσιο και στη συνέχεια κατέβηκαν στην Πάτρα όπου έγιναν τα υπόλοιπα παιχνίδια) – αυτή τη φορά το αρνήθηκε…

Στα δύο παιχνίδια που έγιναν για τη δεύτερη αγωνιστική, ο ΟΥΚ επικράτησε με 20-4 του Ηρακλή που κατέβηκε στους αγώνες με μικρής ηλικίας κορίτσια που κάνουν κάποια από τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό. Στο άλλο παιχνίδι ο ΑΠΣ Οξυγόνο νίκησε τον ΟΕΑΝΑ Βόλου με 13-7 και τερμάτισε – ήδη από χθες το πρωί- δεύτερος στον όμιλο, χωρίς όμως αυτό να έχει κάποια βαθμολογική σημασία για την τελική φάση.

Στο Βολιώτικο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, ο ΟΥΚ επικράτησε του ΟΕΑ/ΝΑΒ με 15-9, παίρνοντας και τυπικά την 1η θέση με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στο, πρώτο -χρονικά- παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, το Οξυγόνο είχε επικρατήσει του Ηρακλή με 9-3.

Αποτελέσματα:

1η αγωνιστική:

Ηρακλής-ΟΕΑ/ΝΑΒ 0-5 (α.α.)

Οξυγόνο-ΟΥΚ Βόλου 7-13

2η αγωνιστική

Ηρακλής-ΟΥΚ Βόλου 20-4

Οξυγόνο-ΟΕΑ/ΝΑΒ 14-7

3η αγωνιστική

Οξυγόνο-Ηρακλής 9-3

ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΟΥΚ Βόλου 9-15

Βαθμολογία

1. ΟΥΚ Βόλου 9

2. ΑΠΣ Οξυγόνο 6

3. ΟΕΑΝΑΒ 3

4. Ηρακλής -1 (4-25)*

*Ο Ηρακλής έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό.

Ο ΟΥΚ Βόλου

Το ρόστερ των Βολιωτισσών απαρτίζεται από τις εξής παίκτριες: Παρασκευή Καστάνη, Μαρία Πανταζή, Ουρανία Τζιανή, Άννα-Μαρία Αχλαδιώτη, Αναστασία Καραγκούνη, Ευγενία Φουτζοπούλου, Κλεοπάτρα Ντόνα, Φωτεινή Μπένη, Βιργινία Νασιάκου, Γεωργία Γιάνναρου, Πολυξένη Χατζηιωάννου, Ελένη Τσιμπερίδη, Στεφανία Γιάνναρου, Χρυσάνθη Κουφιάδκη, Άννα Νασιάκου, Κατερίνα Γαργαλέτσου, Ανατολή Καρούτη. Προπονητής, ο Δημήτρης Καραναστάσης.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Το ρόστερ του ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει ως εξής: Βασιλική Σούλια, Μαρία Οικονόμου, Ελένη Γκατζούνα, Νικολέτα Αγγέλη, Ελεάννα Βαμβάκου, Μαρία Μπιντάκα, Χριστίνα Καλαβρού, Χριστίνα Μπάμπαλη, Άννα Κιούρκα, Ζωή Κιούρκα Αλεξάνδρα Βλαχάκη, Δήμητρα Φραγκογιάννη, Χρυσούλα Βαρδάκη. Προπονητής, ο Νίκος Κωνσταντέλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου