ΠΟΛΟ

Βολιώτες διαιτητές στο Final 4 του κυπέλλου πόλο

βολιώτες-διαιτητές-στο-final-4-του-κυπέλλου-74666

Βολιώτες διαιτητές πόλο ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΚΟΕ για το final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης των ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στη Χίο. Ο Βολιώτης Κώστας Κυράνης και ο Γρηγόρης Σπανούδης θα διευθύνουν τον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής (23/3, 18:00), ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την κυπελλούχο Βουλιαγμένη, ενώ στο ζευγάρι της Γλυφάδας με τον Πανιώνιο (23/3, 20:00), διαιτητές θα είναι ο βολιώτης Σπύρος Αχλαδιώτης και η Ναταλία Μαρκοπούλου.

Το ζευγάρι που θα «σφυρίξει» τον τελικό του Σαββάτου (24/3) θα οριστεί μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών.

Για το final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, το οποίο διεξάγεται στις 23-24 Μαρτίου στη Χίο, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΟΕ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, που αμφότεροι στάθηκαν στο συμβολισμό της επιλογής του ακριτικού νησιού, αλλά και στην επιμονή του δήμου και του Ναυτικού Ομίλου Χίου να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, παρά τον αποκλεισμό της τοπικής ομάδας στα προημιτελικά του θεσμού. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης οι προπονητές και αθλητές των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Πανιώνιος), με τον ΑΝΟΓ να προκαλεί αίσθηση, με την απόφασή του να εκπροσωπηθεί όχι από κάποιον βασικό παίκτη, αλλά από τον 15χρονο Νίκο Γαλάνη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει τη σημασία που δίνει στην ανάπτυξη των υποδομών του.

Στην τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στους αγώνες του κυπέλλου κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει το αποτέλεσμα. Το κύπελλο πάντα είναι ανοιχτό, είναι ένα παιχνίδι “ή ταν ή επί τας”», φέρνοντας ως παραδείγματα το θρίαμβο της Βουλιαγμένης επί του Ολυμπιακού στον περσινό τελικό, αλλά και τη φετινή νίκη του Πανιωνίου επί της Χίου στα προημιτελικά, που άφησε τους οικοδεσπότες του final-4 εκτός τελικής τετράδας.

Από πλευράς προπονητών, ο Βολιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού Π., Θοδωρής Βλάχος, υπογράμμισε: «Να συγχαρώ την ΚΟΕ που διοργανώνει και φέτος το final-4 στην επαρχία, και μάλιστα στη Χίο που έχει μεγάλη ιστορία στον χώρο. Αυτή η πρωτοβουλία που παίρνει κάθε χρόνο είναι προς όφελος του αθλήματος, γιατί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιους αγώνες, ενώ στην επαρχία ο κόσμος “διψάει” για τέτοιες διοργανώσεις και μεγάλα παιχνίδια. Ξεκάθαρος στόχος για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη και, αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, θα το κατακτήσουμε. Δεν υπάρχει άγχος, έχουμε ξεπεράσει την περσινή απώλεια του κυπέλλου και είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι, που κρίνει την είσοδο σε έναν τελικό. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί, απλώς πιστεύω στην ομάδα και τις δυνατότητές της».

Με αρκετή δόση χιούμορ (αλλά και κάποια πικρία), ο Βλάχος έκανε μία αντιπαραβολή με την αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου πριν την περσινή διοργάνωση, η οποία είχε διεξαχθεί λίγες ημέρες πριν την τελική φάση του Champions League, όπου επίσης συμμετείχε ο Ολυμπιακός. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε μία συνέντευξη Τύπου για final-4 κυπέλλου, και αυτή τη φορά δεν συζητάμε για το Champions League και αν θα το κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Αυτό έγινε πέρυσι στο 80% της συνέντευξης Τύπου. Ευτυχώς φέτος, μετά από τέσσερις ημέρες παίζουμε με τον Υδραϊκό, όχι με τη Γιουγκ, οπότε το μυαλό μας μπορεί να είναι περισσότερο σε αυτό το final-4» τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου