ΠΟΛΟ

Από την Ηλιούπολη αρχίζει η Νίκη

από-την-ηλιούπολη-αρχίζει-η-νίκη-165105

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Από το κολυμβητήριο Ηλιούπολης αρχίζει το φετινό ταξίδι του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου στην Α2 Εθνική κατηγορία, με το εναρκτήριο παιχνίδι των Βολιωτών να είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 14:30, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Η Νίκη Βόλου, που θα μετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 για 2η συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στον Βόρειο Ομιλο και θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη: τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τον Άρη, δύο από την Πάτρα: τον Νηρέα και τον ΝΟ Πατρών, από τη γειτονική Λάρισα τον Ναυτικό Όμιλο, τον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης από την Αθήνα, ενώ η μοναδική ομάδα που θα συναντήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε όμιλο είναι ο ΝΟ Χαλκίδας.

Στόχος της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα διεξαχθεί με έδρες, είναι η παραμονή στην κατηγορία για τρίτη χρονιά, και, ει δυνατόν, νωρίτερα από την περσινή… περιπέτεια, όπου οι Βολιώτες εξασφάλισαν το εισιτήριο της παραμονής, μόλις στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι άουτ.

Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας διατηρήθηκε και ο τεχνικός Δημήτρης Μπλάνας θα στηριχτεί φέτος κατά κύριο λόγο σε αθλητές από τον Βόλο και σε παιδιά από τα τμήματα υποδομών του τμήματος. Το ρόστερ της Νίκης Βόλου απαρτίζουν οι: Δημήτριος Φαρσάρης, Βασίλειος Παρασκευάς, Ιωάννης Μόσιος, Αθανάσιος Κόφφας, Σταμούλης Σαραγγανίδας, Σταύρος Γιαβαρίδης, Λάμπρος Μακρής, Στέφανος Ξυφώλης, Μάριος Βάτσος, Γεώργιος Καρκαλιάνης, Χρυσόστομος Δανιήλ, Δημήτριος Γλούμης, Δημήτριος Γκανάτσιος, Στέφανος Τάσιος, Άγγελος Μαρτζούχος, Αναστάσιος Θεοδωρόπουλος, Γεώργιος Αλεξανδρής, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Εμμανουήλ Γκατζούνας, Δημήτριος Κοκκινάκης, Ιωάννης Κανάκης.

Μπλάνας: «Τώρα… αρχίζει η προετοιμασία»

Στους στόχους της Νίκης Βόλου, αλλά και στην ελλιπή προετοιμασία της για το φετινό πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μπλάνας, αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που η ομάδα του αντιμετωπίζει, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. O Βολιώτης τεχνικός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεσήμανε ότι η ομάδα του θα παλέψει για την παραμονή, τονίζοντας: «Ξεκινάμε την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α2, με πολλά προβλήματα και λόγω απουσιών, αλλά και λόγω έλλειψης χρημάτων. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί, έχοντας πάντως αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, έως τώρα. Ουσιαστικά, θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, το κυριακάτικο με αντίπαλο τον ΓΣ Ηλιούπολης. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, από τα φαβορί της κατηγορίας. Εμείς θα επιδιώξουμε μία καλή εμφάνιση, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πολλά από τα νέα παιδιά θα πάρουν εμπειρίες. Από κει και πέρα, στην ομάδα έχουν έρθει νέα παιδιά, οι Τάσος Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Αλεξανδρής, Σταμούλης Σαραγγανίδας, Κώστας Πετρόπουλος, Δημήτρης Φαρσάρης και Γιώργος Καρκαλιάνης. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα, στη μάχη που θα δώσει για την παραμονή».

Το πρόγραμμα του Βόρειου Ομίλου

για τη φετινή περίοδο:

1η Αγωνιστική-8η Αγωνιστική

(14 Ιανουαρίου – 1 Απριλίου)

ΓΣ Ηλιούπολης – Νίκη Βόλου

ΟΦΘ – ΝΟ Πατρών

Νηρέας Πάτρας – Άρης

ΝΟ Λάρισας – ΝΟ Χαλκίδας

2η Αγωνιστική-9η Αγωνιστική

(28 Ιανουαρίου – 11 Απριλίου)

ΓΣ Ηλιούπολης – Νηρέας Πάτρας

Νίκη Βόλου – Χαλκίδα

ΝΟ Πατρών – ΝΟ Λάρισας

Άρης – ΟΦΘ

3η Αγωνιστική-10η Αγωνιστική

(4 Φεβρουαρίου – 22 Απριλίου)

ΝΟ Χαλκίδας – ΝΟ Πατρών

ΝΟ Λάρισας – Άρης

Νηρέας Πάτρας – Νίκη Βόλου

ΟΦΘ – ΓΣ Ηλιούπολης

4η Αγωνιστική-11η Αγωνιστική

(18 Φεβρουαρίου – 6 Μαΐου)

Άρης – ΝΟ Χαλκίδας

ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Λάρισας

Νηρέας Πάτρας – ΟΦΘ

Νίκη Βόλου – ΝΟ Πατρών

5η Αγωνιστική – 12η Αγωνιστική

(25 Φεβρουαρίου – 13 Μαΐου)

ΝΟ Λάρισας – Νηρέας Πάτρας

ΟΦΘ – Νίκη Βόλου

ΝΟ Χαλκίδας – ΓΣ Ηλιούπολης

ΝΟ Πατρών – Άρης

6η Αγωνιστική – 13η Αγωνιστική

(4 Μαρτίου – 20 Μαΐου)

ΟΦΘ – ΝΟ Λάρισας

Νίκη Βόλου – Άρης

ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Πατρών

Νηρέας Πάτρας – ΝΟ Χαλκίδας

7η Αγωνιστική – 14η Αγωνιστική

(18 Μαρτίου – 27 Μαΐου)

Άρης – ΓΣ Ηλιούπολης

ΝΟ Πατρών – Νηρέας Πάτρας

ΝΟ Χαλκίδας – ΟΦΘ

ΝΟ Λάρισας – Νίκη Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου