ΠΟΛΟ

Δεν… μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα η Εθνική Ελλάδος

δεν-μπορούσε-να-περιμένει-καλύτερο-ξ-327864

Ονειρεμένα ξεκίνησε το ταξίδι της στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών που φιλοξενείται στον Βόλο η Εθνική μας ομάδα, κερδίζοντας εύκολα στο θεωρητικά μεγάλο ντέρμπι του Β’ ομίλου, την Αυστραλία με 12-6, για να ικανοποιήσει παράλληλα με την μεστή της εμφάνιση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φώτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Οι διεθνείς μας ήταν σοβαρές, συγκεντρωμένες στο στόχο και με όπλο την άμυνα, αλλά και την ευστοχία κατάφεραν να υποτάξουν μία ομάδα που ήρθε στον Βόλο για διάκριση, έχοντας βέβαια και την αμέριστη βοήθεια του βολιώτικου κοινού, που γέμισε τις εξέδρες του κολυμβητηρίου «Ιάσων Ζηργάνος» προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ελληνική ομάδα.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και με 7-2 στο ημίχρονο της αναμέτρησης, δείχνοντας από την έναρξη κιόλας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ότι θα κυνηγήσει διακαώς το μετάλλιο.

Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 10-3, ενώ η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το 12-6, με τη συνέχεια να προμηνύεται ακόμη καλύτερη γι’ αυτή την ομάδα που έχει φτιαχτεί για νίκες. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική, στις 8 μ.μ. για τη 2η αγωνιστική του δευτέρου Ομίλου.

Το ματς

Η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, σκοράροντας για το 1-0 με την Ελευθερία Πλευρίτου από την περιφέρεια, για να ισοφαριστεί άμεσα από τις Αυστραλέζες με τη Λέσον, ωστόσο, στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τη δυναμική του, αλλά και την γρανιτένια άμυνα που διαθέτει και θα είναι σημείο – ατού για τη συνέχεια.

Σκοράροντας τόσο στην κόντρα με την Ξενάκη, όσο και με την Πλευρίτου ξανά από το σημείο του πέναλτι, η Ελλάδα προηγήθηκε με 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με το κοινό του Βόλου να χειροκροτεί ακατάπαυστα.

Οι διεθνείς μας συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 4-1 και πάλι με την Ξενάκη, με την άμυνα να είναι εξαιρετική, αποσοβώντας κάθε ευκαιρία των αντιπάλων για παραβίαση της εστίας της γκολκίπερ Σταματοπούλου.

Το 5-1 για τις Ελληνίδες διαμορφώθηκε με καταπληκτικό σουτ από την περιφέρεια, της Νικολέτας Ελευθεριάδου, ενώ η Αυστραλία μείωσε αμέσως μετά σε 5-2, με την Χόλντεν που εκτέλεσε πέναλτι, κερδισμένο από τη Σελετοπούλου.

Οι Ελληνίδες είχαν την απάντηση με την Πρωτοπαπά, που αμέσως ανέβασε τη διαφορά στα 4 γκολ και πάλι, σκοράροντας από την περιφέρεια για το 6-2. Το 7-2 για την Ελλάδα έκανε η Ιωάννη Χυδηριώτη, σκορ που έμελλε να μείνει ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό από την Εθνική μας, με την Πλευρίτου πάντως να αστοχεί σε πέναλτι, ενώ οι Αυστραλέζες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 7-3 με την Κίρνς, για να απαντήσει η Ελλάδα εκ νέου με την Ελευθεριάδου για το 8-3. Μάλιστα, η Πρωτοπαπά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 9-3, με τη διαφορά να διατηρείται σταθερά για την ομάδα μας.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η Ελλάδα έφθανε πολύ εύκολα μπροστά από τα καρέ τις Αυστραλίας, με επικίνδυνες διαθέσεις, αξιοποιώντας κάποιες από τις ευκαιρίες που τους δίνονταν. Μία από αυτές ευοδώθηκε με το τρίτο προσωπικό γκολ της Ξενάκη από την περιφέρεια, για το 10-3, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η Αυστραλία μείωσε σε 10-4 με την Γουίλιαμς, με το οποίο ολοκληρώθηκε το οκτάλεπτο.

Με το 4ο γκολ της Ξενάκη ξεκίνησε το τελευταίο οκτάλεπτο, που έκανε το 11-4 και την απόδοση της Ελληνίδας γκολκίπερ Σταματοπούλου να πιάνει κορυφή, καθώς η εστία της ήταν απροσπέλαστη.

Η Εθνική μας σκόραρε για πρώτη φορά και στην παίκτρια παραπάνω -μετά από άλλες δύο χαμένες προσπάθειες- με την Πρωτοπαπά για το 12-4, με τις Αυστραλέζες να μειώνουν σε 12-5 με την Γουίλοους και σε 12-6 με την Γουίλιαμς Μ., σκορ που ήταν και το τελικό για την εύκολη επικράτηση της Ελλάδας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 6-12

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 2-3, 2-2

AΥΣΤΡΑΛΙΑ: (Οσαντσουκ) Παλμ, Γουίλοους Μ. 1, Χόλντεν 1,Μορισσέι, Λέσον 1, Ο’ Λίρι, Κίρνς 1, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς Μ. 1, Γουίλιαμς Α 1. Κορμπέτ, Πόντρε, Χόσκινγκ.

EΛΛΑΔΑ: (Λέανδρος) Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Β., Πάτρα, Πρωτοπαπά 3, Ξενάκη 4, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Η πιο εύκολη απ’ ότι αναμενόταν νίκη της Εθνικής μας επί της Αυστραλίας με 12-6 στο πλαίσιο του Β’ ομίλου, στην πρεμιέρα του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων γυναικών ξεχώρισε από τα 8 παιχνίδια που έγιναν στην πισίνα του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου. Για τον Α’ όμιλο, η Ολλανδία πέτυχε σημαντική νίκη επί της Ρωσίας με 7-5 στο πιο σπουδαίο παιχνίδι από τα πρωινά. Στο άλλο παιχνίδι του ίδιου Ομίλου, η Ουγγαρία επιβλήθηκε δύσκολα 12-11 της Ιαπωνίας. Για τον Ομιλο της Ελλάδας, η Κίνα νίκησε τη Νότια Αφρική 17-5 και για τον Γ’ Όμιλο η Ιταλία τη Σερβία 18-2 και ο Καναδάς τη Σλοβακία με 12-7. Τέλος, για τον Δ’ Ομιλο, ΗΠΑ και Ισπανία επιβλήθηκαν εύκολα των Κροατία και Νέα Ζηλανδία (24-1 και 14-3 αντίστοιχα), στα παιχνίδια που προηγήθηκαν εκείνου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 8 παιχνιδιών της πρεμιέρας:

Α’ όμιλος:

Ιαπωνία-Ουγγαρία 11-12

Ρωσία-Ολλανδία 5-7

Β’ όμιλος:

Κίνα-Νότια Αφρική 17-5

Αυστραλία-Ελλάδα 6-12

Γ’ όμιλος:

Ιταλία-Σερβία 18-2

Καναδάς-Σλοβακία 12-7

Δ’ όμιλος

Κροατία-ΗΠΑ 1-24

Ισπανία-Νέα Ζηλανδία 14-3

Το σημερινό πρόγραμμα:

9.00 Σλοβακία-Σερβία

10.20 Κίνα-Αυστραλία

11.40 Ιταλία-Καναδάς

13.00 ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία

16.00 Ισπανία-Κροατία

17.20 Ολλανδία-Ουγγαρία

18.40 Ιαπωνία-Ρωσία

20.00 Ελλάδα-Νότια Αφρική

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου