ΠΟΛΟ

Παραμονή για Νίκη Βόλου στην Α2 αλλά υποβιβασμός του ΟΥΚ στην Β’ Εθνική πόλο

παραμονή-για-νίκη-βόλου-στην-α2-αλλά-υπ-391309

Συναρπαστικές μάχες έγιναν τις 4 τελευταίες αγωνιστικές των play-out της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στα κολυμβητήρια της Ν. Σμύρνης και του Περιστερίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η μοίρα επεφύλαξε άσχημο παιχνίδι στις δύο βολιώτικες ομάδες, Νίκη Βόλου και ΟΥΚ, καθώς κυριολεκτικά, σύμφωνα και με το ρητό «ο θάνατός σου, η ζωή μου», ο κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής θα παρέμενε στην κατηγορία και ο χαμένος θα υποβιβαζόταν.

Τυχερή, μετά και τις μονομαχίες του Σαββατοκύριακου, ήταν η Νίκη Βόλου, η οποία πέτυχε τη νίκη επί του αδιάφορου στο φινάλε Νηρέα Χαλανδρίου και έσωσε την κατηγορία, παραμένοντας στην Α2, συγκεντρώνοντας στην ειδική βαθμολογία 13 βαθμούς, όντας 3η στη γενική κατάταξη.

Αντίθετα, ο ΟΥΚ Βόλου δεν τα κατάφερε, παρά την εμφατική του νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί του αδιάφορου και ήδη υποβιβασμένου ΝΟ Ρεθύμνου, και σε συνδυασμό με τη νίκη της Νίκης Βόλου αποχαιρέτισε τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και πλέον θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Ο ΟΥΚ Βόλου κατετάγη 5ος με 11.

Ο ΟΥΚ Βόλου που είχε την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση παραμονή στα πρώτα παιχνίδια, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, την ώρα που η Νίκη Βόλου πέτυχε σπουδαία νίκη-παραμονή στο απογευματινό παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΝΟ Ρεθύμνου, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο στο παιχνίδι με το Νηρέα Χαλανδρίου, παρά τη χθεσινή ήττα από τον ΟΥΚ Βόλου.

Οι αγώνες Νίκης και ΟΥΚ Βόλου

ΝΕ Πατρών – ΟΥΚ Βόλου 7-5

Την ήττα με 7-5 από τη ΝΕ Πατρών γνώρισε ο ΟΥΚ Βόλου, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης των play out, με τα πάντα… να κρίνονται στην 1η περίοδο. Εκεί οι Πατρινοί είχαν προβάδισμα με 2-0, ενώ τα τρία οκτάλεπτα που ακολούθησαν ήταν ισορροπημένα (2-2, 2-2, 1-1), με τους Αχαιούς να παίρνουν την πρώτη νίκη.

Οκτάλεπτα: (2-0, 2-2, 2-2, 1-1)

ΟΥΚ: Στεργίου 2, Γιάγκος 2, Κολημήτρας 1

Ιωνικός Νικαίας – Νίκη Βόλου 8-8

Μ’ ένα γκολ 10 δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα, η Νίκη Βόλου έχασε το τρίποντο μέσα από τα χέρια της στην αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας. Σ’ ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι και παρά το προβάδισμα των Βολιωτών με 2 γκολ στο ημίχρονο, οι Αθηναίοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 5-5, στην τρίτη περίοδο . Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τη Νίκη να προηγείται 34 δεύτερα πριν τη λήξη με γκολ του Δανιήλ, για να δεχθεί την ισοφάριση με παίκτη λιγότερο 10 δεύτερα πριν το τέλος, χάρη σε τέρμα του Λομβάρδου.

Οκτάλεπτα: (2-2, 0-2, 3-1, 3-3)

Νίκη Βόλου: Δανιήλ 4, Μαρτζούχος 2, Παπαδημητρίου 1, Γλούμης 1

ΟΥΚ Βόλου – Ιωνικός 8-9

Τη δεύτερη του ήττα γνώρισε ο ΟΥΚ Βόλου, με τον Ιωνικό να επικρατεί με 9-8 και ουσιαστικά να εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία, σε μία ακόμη ιδιαίτερα αγωνιώδη μάχη. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με 5-4, στο ημίχρονο και 7-6 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Μάλιστα, το συγκρότημα του Θωμά Μεφσούτ διατήρησε το προβάδισμα έως το 8-7, αλλά στο τέλος δέχθηκε δύο τέρματα, με τους Αθηναίους να φτάνουν στο τελικό αποτέλεσμα

Οκτάλεπτα: (3-4, 2-0, 2-2, 1-3)

ΟΥΚ Βόλου: Στεργίου 2, Μάρκου 2, Παπαβασιλείου 1, Χαλάς 1, Γιάγκος 1, Μαρινάγης 1

Νίκη Βόλου – ΝΟ Ρεθύμνου 8-5

Τρίποντο… σωτηρίας κατέκτησε η Νίκη Βόλου, επικρατώντας του ΝΟ Ρεθύμνου με 8-5. Το συγκρότημα του Δημήτρη Μπλάνα με εντυπωσιακά ποσοστά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 4-1, κάνοντας βήμα νίκης. Τα δύο γκολ που πέτυχε το Ρέθυμνο στην 3η περίοδο δεν ήταν αρκετά για να βάλουν την κρητική ομάδα στο παιχνίδι, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 8-5 στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Οκτάλεπτα: (2-0, 2-1, 1-2, 3-2)

Νίκη Βόλου: Πισσίας 3, Μαρτζούχος 2, Γλούμης 2, Κανάκης 1

Νίκη Βόλου – ΟΥΚ Βόλου 4-5

Στο ντέρμπι μεταξύ των δύο βολιώτικων ομάδων, η Νίκη και ο ΟΥΚ προσέφεραν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με ανατροπές και αγωνία έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΟΥΚ Βόλου προηγήθηκε με 1-0, όμως ένα σερί 3-0 της Νίκης έβαλε μπροστά την ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα με 3-1. Στο ημίχρονο οι ομάδες πήγαν με το 3-2, ενώ στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου το σκορ είχε γίνει 3-3. Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια τεράστια ευκαιρία στην κόντρα. Ο ΟΥΚ με δυο σερί γκολ έκανε το 5-3, όμως ο Γιαβαρίδης μείωσε σε 5-4, 2:11 πριν τη λήξη. Οι δύο ομάδες έχασαν τις επόμενες επιθέσεις και η Νίκη κέρδισε παίκτη παραπάνω από λάθος του Χαλά στα 21 δεύτερα πριν από το τέλος. Όμως το σουτ του Δανιήλ έφυγε άουτ και ο ΟΥΚ διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες παραμονής.

Οκτάλεπτα: (2-1, 0-2, 0-1, 2-1)

Νίκη Βόλου: Μαρτζούχος, Πισσίας, Δανιήλ, Γιαβαρίδης

ΟΥΚ Βόλου: Γιάγκος 3, Παπαβασιλείου, Βαφειάδης

ΟΥΚ Βόλου – ΝΟ Ρεθύμνου 16-6

Σ΄ ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ΟΥΚ Βόλου έκανε το καθήκον του και επικράτησε με του ήδη υποβιβασμένου ΝΟ Ρεθύμνου. Ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος υπέρ των Βολιωτών, που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 8-3. Με τον εκπληκτικό Στεργίου να πετυχαίνει 7 γκολ, ο ΟΥΚ κέρδισε τις εντυπώσεις και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Οκτάλεπτα: (4-3, 4-0, 5-1, 3-2)

ΟΥΚ Βόλου: Στεργίου 7, Μαρινάγης 2, Καραΐσκος Μ. 2, Παπαβασιλείου 1, Μάρκου 1, Βαφειάδης 1, Τσιανάκας 1, Γιάγκος 1

Νηρέας Χαλανδρίου – Νίκη Βόλου 8-9

Τον καλύτερο επίλογο έδωσε η Νίκη Βόλου στη σειρά των play outs, επικρατώντας του αδιάφορου Νηρέα Χαλανδρίου και παραμένοντας για 2η συνεχή χρονιά στην Α2, δίνοντας και τη χαριστική βολή στον ΟΥΚ Βόλου, που για να μην υποβιβαστεί ήθελε ισοπαλία ή ήττα της συμπολίτισσας. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, κυρίως σε όλη διάρκειά του, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με 4-3 υπέρ της Νίκης. Από κει και πέρα, και παρά το μικρό προβάδισμα των Βολιωτών στην τρίτη περίοδο με 5-8, ο Νηρέας προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τη Νίκη να πανηγυρίζει στο τέλος τη σπουδαία επιτυχία της.

Οκτάλεπτα: (1-1, 2-3, 2-3, 3-2)

Νίκη Βόλου: Πισσίας 4, Δανιήλ 2, Γιαβαρίδης 2, Γλούμης 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σάββατο 15 Ιουλίου

Μίλων – Νηρέας Χαλανδρίου 7-9

ΝΕ Πατρών – ΟΥΚ Βόλου 7-5

Ιωνικός – Νίκη Βόλου 8-8

ΝΟ Ρεθύμνου – ΓΣ Περιστερίου 3-12

ΟΥΚ Βόλου – Ιωνικός 8-9

Νίκη Βόλου – ΝΟ Ρεθύμνου 8-5

Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΕ Πατρών 12-6

ΓΣ Περιστερίου – Μίλων 10-4

Κυριακή 16 Ιουλίου

ΝΟ Ρεθύμνου – Μίλων 7-8

Νίκη Βόλου – ΟΥΚ Βόλου 4-5

ΝΕ Πατρών – ΓΣ Περιστερίου 11-5

Ιωνικός Νικαίας – Νηρέας Χαλανδρίου 5-9

ΟΥΚ Βόλου – ΝΟ Ρεθύμνου 16-6

Μίλων – ΝΕ Πατρών 10-10

ΓΣ Περιστερίου – Ιωνικός 10-6

Νηρέας Χαλανδρίου – Νίκη Βόλου 8-9

Βαθμολογία

1.ΓΣ Περιστερίου 24

2.Νηρέας Χαλανδρίου 15

3.Νίκη Βόλου 13

4.Ιωνικός 12

5.ΟΥΚ Βόλου 11

6.ΝΟ Ρεθύμνου 7

7.ΝΕ Πατρών 7

8.ΑΟΝΣ Μίλων 5

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου