ΠΟΛΟ

Στον Βόλο η πρώτη φάση των play outs της Α2 πόλο

στον-βόλο-η-πρώτη-φάση-των-play-outs-της-α2-πόλο-444532

Πλούσια αγωνιστική δράση θα υπάρχει στον Βόλο το τριήμερο 16-18 Ιουνίου, καθώς αποφασίστηκε ότι στην πόλη μας θα διεξαχθεί η πρώτη φάση των play out της Α2 ανδρών υδατοσφαίρισης, εκεί όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ΟΥΚ Βόλου και Νίκη.

Οι οκτώ ομάδες που τοποθετήθηκαν στον μοναδικό όμιλο, μεταξύ των οποίων και οι δύο βολιώτικοι σύλλογοι, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η Πάτρα και ο Βόλος είχαν ζητήσει να διεξαχθούν κάποιες αγωνιστικές στην επαρχία. Κατόπιν κληρώσεων όμως, η πόλη μας ευνοήθηκε και είναι εκείνη που θα φιλοξενήσει το πρώτο τριήμερο της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Το δεύτερο θα λάβει χώρα 14-16/7 στην Αθήνα.

Με το Περιστέρι που προέρχεται από τον Νότιο όμιλο θα αγωνιστεί η Νίκη Βόλου, ενώ ο ΟΥΚ Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα Χαλανδρίου.

Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι οι ακόλουθες:

1η Αγωνιστική

ΝΕΠ-Ρέθυμνο

Νίκη Βόλου-Περιστέρι

Ιωνικός-Μίλων

ΟΥΚ-Νηρέας Χαλανδρίου

2η Αγωνιστική

ΝΕΠ- Ιωνικός

Ρέθυμνο-Νηρέας Χαλ.

Περιστέρι-ΟΥΚ

Μίλων-Νίκη Β.

3η Αγωνιστική

Νηρέας Χ.-Περιστέρι

ΟΥΚ-Μίλων

Ιωνικός-Ρέθυμνο

Νίκη Β.-ΝΕΠ

Η αρχική βαθμολογία των play out όπως

προέκυψε μετά το τέλος της Α’ Φάσης.

1. ΓΣ Περιστερίου 3

2. ΝΕ Πατρών 3

3. ΟΥΚ Βόλου 2

4. Ιωνικός 2

5. ΑΟΝΣ Μίλων 1

6. ΝΟ Ρεθύμνου 1

7. Νηρέας Χαλανδρίου 0

8. Νίκη Βόλου 0

Δύσκολη κλήρωση για τις γυναίκες του ΟΥΚ

Σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων χωρίστηκαν οι οκτώ ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Υδατοσφαίρισης Γυναικών. Βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, η ομάδα του ΟΥΚ Βόλου κληρώθηκε με τους ΠΑΟΚ, ΝΟ Λάρισας και Ηρακλή, με τους 4 συλλόγους να αποτελούν τον Βόρειο όμιλο. Η Α’ φάση θα διεξαχθεί 30/6 – 2/7 και η τελική φάση (τέσσερις ομάδες και ανεβαίνει μία) θα διεξαχθεί στις 21/7. Στη Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες ύστερα από διαδικασία πλέι άουτ.

Στον Βόρειο Όμιλο, όπου συμμετέχει ο ΟΥΚ, η πρώτη αγωνιστική θα γίνει σε δύο διαφορετικά κολυμβητήρια. Ο αγώνας ΟΥΚ-ΝΟ Λάρισας θα γίνει στον Βόλο και ο αγώνας Ηρακλής – ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες του Τάσου Μαρινάγη προέδρου του ΟΥΚ Βόλου, που βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς η αρχική απόφαση ήταν όλα τα παιχνίδια να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο ευτυχώς για τις Βολιώτισσες αποφεύχθηκε. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Α’ φάσης θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο όμιλοι:

Βόρειος όμιλος: ΟΥΚ Βόλου, ΠΑΟΚ, ΝΟ Λάρισας, Ηρακλής

Νότιος όμιλος: Νηρέας Χαλανδρίου, Πανιώνιος, NO Χανίων, ΓΣ Ηλιούπολης

Κλήρωσε και για ΟΕΑ/ΝΑΒ

Στα τέλη Ιουνίου θα αγωνιστεί και η γυναικεία ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ στην πρώτη φάση της Β’ Εθνικής υδατοσφαίρισης. Οι Βολιώτισσες κληρώθηκαν στον όμιλο του Βορρά, από κοινού με τους ΝΟ Πατρών, Οξυγόνο, Καρδίτσα και Χαλκίδα. Συνολικά στη διοργάνωση μετέχουν 10 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 31/6- 2/7.

Αναλυτικά:

Όμιλος Βορρά: ΝΟΠ, Οξυγόνο, Καρδίτσα ΟΕΑΝΑΒ, Χαλκίδα

Όμιλος Νότου: Χίος, ΟΦΗ, Περιστέρι, Ιωνικός, Μίλων

Σπουδαίες «μάχες» στους Μίνι Παίδες

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης των Μίνι Παίδων υδατοσφαίρισης, εκεί όπου οι 23 ομάδες που θα συμμετέχουν χωρίστηκαν σε 5 ομίλους. Μεγάλη μάχη, κυρίως για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης, θα γίνει στον Όμιλο Θεσσαλίας όπου κληρώθηκαν οι βολιώτικοι σύλλογοι, Νίκη Βόλου και ΟΥΚ. Ο ισχυρός ΝΟ Πατρών αναμένεται να πάρει την πρώτη θέση, ενώ ιδιαίτερα δυνατά θα είναι τα παιχνίδια των υπόλοιπων μονομάχων (ΝΕ Λάρισας, Νίκη Βόλου, ΟΥΚ Βόλου και ΚΕ Κοζάνης), που τον συνθέτουν. Στην τελική φάση θα προκριθούν (20-23/7) οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 16-18/6. Τόσο η Νίκη Βόλου, όσο και ο ΟΥΚ θέλουν να συνεχίσουν την αξιόλογη πορεία τους στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος Αττικής: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΝΕ Πατρών, Νηρέας Γέρακα, ΑΕ Χαϊδαρίου

Β’ Όμιλος Αττικής: ΝΟ Χίου, ΝΟ Χανίων, Νηρέας Χαλανδρίου, Πανιώνιος

Γ’ Όμιλος Αττικής: ΝΟ Βουλιαγμένης, Πλιτς Πλατς, Παλαιό Φάληρο, Άλμα

Όμιλος Θεσσαλίας: Νίκη Βόλου, ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Λάρισας, ΝΟ Πατρών, ΚΕ Κοζάνης

Όμιλος Θεσσαλονίκης: ΠΑΟΚ, Φοίβος, ΕΑΤΕΚ, Πανσερραϊκός, ΟΦΘ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου