ΠΟΛΟ

Στο Βόλο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νεανίδων

στο-βόλο-το-ευρωπαϊκό-πρωτάθλημα-υδατ-525657

Σε παγκόσμια μητρόπολη των αθλημάτων του υγρού στίβου αναδεικνύεται ο Βόλος, που πρόκειται να φιλοξενήσει μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση το 2019 και να προσελκύσει τα βλέμματα χιλιάδων αθλητών, προπονητών και επισκεπτών.

Η πόλη μας, που από το 2010 και έπειτα έχει φέρει εις πέρας, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά κορυφαία αθλητικά γεγονότα, πρόκειται να υποδεχτεί το 2019, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νεανίδων. Αυτή ήταν η απόφαση της σύσκεψης του «Μπιρό» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, παρουσία του αντιπροέδρου της και προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα βρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (3-9), καθώς θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών. Αλλωστε, η ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης από το Βόλο, είχε αποφασιστεί πριν το τέλος της αντίστοιχης διοργάνωσης για το 2015, που είχε διεξαχθεί και πάλι στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ και το τιμητικό για την πόλη γεγονός ανακοινώθηκε στην αυλαία των αγωνιστικών διεργασιών, δια στόματος του κ. Διαθεσόπουλου.

Τότε, εξέχοντα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αθλημάτων υγρού στίβου (FINA) που είχαν καταλύσει στο Βόλο, ενθουσιάστηκαν από την άψογη υλικοτεχνική υποδομή που μπορούν να προσφέρουν οι εγκαταστάσεις και τις γνώσεις των εκατοντάδων εθελοντών που κινητοποιήθηκαν από τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, προκειμένου να συνεισφέρουν στην διεξαγωγή σπουδαίων διοργανώσεων, γι’ αυτό και επήλθε άμεση συμφωνία με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, ώστε οι ίδιοι άνθρωποι να φέρουν εις πέρας ένα ακόμη Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σημείο αναφοράς

Ο Βόλος αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κορυφαίες διοργανώσεις που φιλοξενεί η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια, για τα αθλήματά της, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το 2011 με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, το 2012 με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, το 2013 με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών, το 2015 με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών και το 2016 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών- Γυναικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου