ΠΟΛΟ

Με το δεξί ο ΟΥΚ Βόλου, πάλεψε, αλλά έχασε η Νίκη

με-το-δεξί-ο-ουκ-βόλου-πάλεψε-αλλά-έχασ-605911

Μια νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των βολιώτικων ομάδων στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με τον ΟΥΚ να σημειώνει νίκη επί της ΑΕ Χαϊδαρίου με 11-8 στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας και τη Νίκη Βόλου να ηττάται στην κόψη του ξυραφιού από τον Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη, με 8-7.

Ποδαρικό με το δεξί για ΟΥΚ

Σπουδαία εντός έδρας νίκη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, για τον 2ο όμιλο σημείωσε ο ΟΥΚ Βόλου, που επιβλήθηκε με 11-8 της ΑΕ Χαϊδαρίου, στο κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος». Οι πολίστες του Ζαφείρη Μαρινάγη, μετά την απουσία ενός έτους επέστρεψαν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και στο πρώτο τους παιχνίδι απέναντι σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο, εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο και πήραν μια πανάξια νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερό του μέρος, καθώς οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι με το προβάδισμα να αλλάζει γρήγορα κάτοχο, σ’ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες σώμα με σώμα. ΟΥΚ και ΑΕ Χαϊδαρίου ήταν ισόπαλοι 2-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ, με το τέλος του ημιχρόνου, οι Βολιώτες είχαν βραχεία κεφαλή στο σκορ, όντας μπροστά με 6-5.

Ως εκείνο το σημείο για την ομάδα του ΟΥΚ, δύο τέρματα πέτυχαν ο Κολημήτρας και ο Στεργίου, ενώ μία φορά έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα ο Ευθυμίου και ο Παπαβασιλείου. Και ενώ η αγωνία συνεχιζόταν, όσο και οι μάχες κάτω από το νερό, η ομάδα του Βόλου παρέμεινε οδηγός μετά το τρίτο οκτάλεπτο, με σκορ 8-7, με δύο τέρματα των Παπαβασιλείου και Κολημήτρα.

Η ψαλίδα για τον ΟΥΚ άνοιξε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, που με καταπληκτικό αμυντικό παιχνίδι περιόρισε τους πολίστες του Χαϊδαρίου, ενώ πετυχαίνοντας 3 τέρματα, με σκόρερ τους Μάρκου, Στεργίου και Γιάγκο καθάρισε το παιχνίδι, με το τελικό 11-8, να πανηγυρίζεται από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο, αλλά και από τους ανθρώπους της βολιώτικης ομάδας. Σημειώνεται ότι ο αγώνας έγινε χωρίς ηλεκτρονικό πίνακα λόγω βλάβης, ωστόσο λειτούργησαν κανονικά τα χρονόμετρα των 30’’ για τις επιθέσεις των ομάδων.

ΟΥΚ Βόλου – ΑΕ Χαϊδαρίου 11-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 2-2, 3-1

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ: (Μαρινάγης) Βόντζος, Παπαβασιλείου 2, Μάρκου 1, Χαλάς, Κολημήτρας 3, Μαρινάγης Χ., Δημητρίου 1, Καραϊσκος, Στεργίου 3, Βαφειάδης, Νασιάκος, Γιάγκος 1, Νάσιος, Μαρινάγης Γ., Κουφιδάκης.

ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: (Ανδρεάκος) Τσάβορης, Θεοδωρόπουλος, Βασιλάκης Ν. 1, Πτερίδας, Τζενατάκος 1, Ροντίνο 2, Τραγκανίδας, Μπεφσές, Κουρής, Γκότσης 3, Λαγουδάκος 1, Κουρτίδης, Πιστόλης, Γαλιάτσης, Εντμοντς.

Εχασε δικό της παιχνίδι η Νίκη

Τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ήρθε το νικητήριο γκολ για το Μίλωνα, που επικράτησε με 8-7 της Νίκης Βόλου, με τους Βολιώτες να παλεύουν ως το τέλος, αλλά να μην καταφέρνουν να φύγουν με βαθμό από τη Νέα Σμύρνη, γνωρίζοντας την ήττα κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να πετύχει 3 γκολ, με δύο γκολ του Πισσία στο τέλος του και με το Δελακά στην αρχή της δεύτερης περιόδου, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-3, σ’ ένα παιχνίδι που ήδη από το πρώτο λεπτό του ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Αθήνας μπροστά στο σκορ με 4-3.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, το ντέρμπι συνεχίστηκε, με το παιχνίδι να παίρνει άγρια ομορφιά, τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και τις ανατροπές να είναι συνεχείς, καθώς πρώτα η Νίκη με γκολ των Πισσία και Δελακά πήρε κεφάλι στο σκορ με 4-5, ωστόσο οι γηπεδούχοι στη συνέχεια σκόραραν δύο φορές για να προηγηθούν με 6-5, στις αρχές της τελευταίας δραματικής περιόδου.

Η Νίκη ισοφάρισε ξανά με τον Πισσία σε 6-6, ο Μίλων απάντησε κάνοντας το 7-6, αλλά οι Βολιώτες δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη, με τον Γλούμη να φέρνει το σκορ και πάλι στα ίσια, στο 7-7. Δυστυχώς, για τη Νίκη Βόλου, λίγο πριν από την εκπνοή του παιχνιδιού, ο Τριανταφύλλου για τον Μίλωνα σκόραρε για το τελικό 8-7, δίνοντας στην ομάδα του μια αγχωτική αλλά σημαντική νίκη, ξεκινώντας θετικά το πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα της Νίκης άξιζε κάτι παραπάνω, πάλεψε, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έβαλε τις βάσεις για μια αξιόλογη πορεία στη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία.

Μιλων – Νίκη Βόλου 8-7

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 1-2, 3-2

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ:(Ξανθόπουλος) Μανάλης, Ισκος, Χαλιάσος 3, Οικονομίδης 1, Κανελλόπουλος, Δούκας , Καλογερόπουλος, Αμπατζόγλου, Μυλωνάκης, Αρβανίτης, Ξιάρχος, Μπαργούρης 1, Κονταξής, Πουρνάρας, Τριανταφύλλου 3.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Δ. Μπλάνας) Παρασκευάς, Δανιήλ, Γκανάτσιος, Δελακάς 2, Τάσιος, Μακρής, Καραγκούνης, Κατσιγιάννης, Ν. Παπαδημητρίου, Πισσίας 4, Γιαβαρίδης, Κανάκης, Καρτσάνας, Α. Παπαδημητρίου, Γλούμης 1.

Αποτελέσματα (1η)

ΟΥΚ Βόλου-ΑΕ Χαϊδαρίου 11-8

Μίλων-Νίκη Βόλου 8-7

Νηρέας Γέρακα-ΝΕ Πατρών 8-5

ΓΣ Ηλιούπολης-ΝΟ Χαλκίδας 7-7

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. ΟΥΚ Βόλου (11-8) 3

2. Νηρέας Γέρακα (8-5) 3

3. Μίλων (8-7) 3

4. ΓΣ Ηλιούπολης (7-7) 1

5. ΝΟ Χαλκίδας (7-7) 1

6. ΑΕ Χαϊδαρίου (8-11) 0

7. Νίκη Βόλου (7-8) 0

8. ΝΕ Πατρών (5-8) 0

Επόμενη (2η)

ΓΣ Ηλιούπολης-ΟΥΚ Βόλου

ΝΟ Χαλκίδας-ΝΕ Πατρών

Νίκη Βόλου-Νηρέας Γέρακα

ΑΕ Χαϊδαρίου-ΑΟΝΣ Μίλων

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου