ΠΟΛΟ

Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους

μαθαίνουν-τους-αντιπάλους-τους-668032

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 υδατοσφαίρισης ανδρών, με διπλό Βολιώτικο ενδιαφέρον, καθώς Νίκη Βόλου και ΟΥΚ θα βρίσκονται στις 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα, με εναρκτήριο παιχνίδι στις 8 Ιανουαρίου του 2017.

Παράλληλα θα ανακοινωθεί και ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, ο οποίος θα γίνει με το νέο σύστημα (χωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους και αγώνες σε έδρες). Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, οι φάσεις στις οποίες θα χωριστεί το νέο πρωτάθλημα είναι οι εξής:

Α’ Φάση:

Σε αυτήν τη φάση οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 8 και θα δώσουν 14 παιχνίδια (7 εντός και 7 εκτός έδρας), όπως γίνεται σε ένα κανονικό πρωτάθλημα.

Β’ Φάση

Για τη διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και συμμετέχουν στα πλέι οφ. Εκεί χωρίζονται σε δύο ομίλους των τεσσάρων και θα δώσουν τρεις αγώνες σε ένα τριήμερο (Παρασκευή – Κυριακή). Οι δύο όμιλοι δεν θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση, αλλά με βαθμολογία 3-2-1-0. Τους τρεις βαθμούς θα τους έχουν οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στην Α’ Φάση, τους δύο οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στην Β’ Φάση κ.ο.κ.

Όσον αφορά τις θέσεις 9-16 και εκεί οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και εκεί θα ισχύσει αρχική βαθμολογία 3-2-1-0, όπου τρεις βαθμούς θα έχουν οι δύο πέμπτοι των ομίλων, δύο βαθμούς θα έχουν οι δύο έκτοι κ.ο.κ. Στο τέλος αυτής της φάσης οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Β’ Εθνική (σύνολο 4).

Γ’ Φάση

Είναι η φάση στην οποία θα κριθεί η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πόλο. Την πρόκρισή του στη Γ’ Φάση θα κερδίσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Εκεί θα αγωνιστούν χιαστί (ο 1ος του Α’ Ομίλου της Β’ Φάσης με τον 2ο του Β’ Ομίλου και ο 1ος του Β’ Ομίλου με τον 2ο του Α’ Ομίλου) σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες και με πλεονέκτημα έδρας για τους δύο πρώτους των δύο ομίλων του Β’ Φάσης.

Στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι εξής 16 ομάδες:

ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, Νηρέας Γέρακα, ΝΟ Χαλκίδας, ΟΦΗ, Ιωνικός, ΓΣ Περιστερίου, ΝΟ Ρεθύμνου, Ηλυσιακός, Νίκη Βόλου, Νηρέας Χαλανδρίου, Μίλων, ΟΥΚ Βόλου, Χαϊδάρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου