ΠΟΛΟ

Με συνταγή Καζάν

με-συνταγή-καζάν-804321

Η Εθνική ανδρών ανοίγει το χορό των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Ρίο

Στη μάχη της Ολυμπιάδας ρίχνεται σήμερα, με αντίπαλο την Ιαπωνία (7μ.μ. – ΕΡΤ2) η Εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης, στη 16η συμμετοχή της, στην κορυφαία διοργάνωση. Ολα τα παιχνίδια της ελληνικής ομάδας, θα γίνουν στο κολυμβητήριο Maria Lenk Aquatics Center, ένα στολίδι στην καρδιά του Ρίο, εκεί που θα αγωνιστεί επίσης, η Εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Με συνταγή Καζάν, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το περσινό καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους παράλληλα, στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός και με οδηγό και το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο World League της Κίνας, οι υδατοσφαιριστές του Βολιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου θα παλέψουν για να βρεθούν σε τροχιά μεταλλίων, έχοντας ως στόχο να βρεθούν ψηλότερα από την 4η θέση, που κατέκτησαν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και αποτελεί την καλύτερη τους, στις έως τώρα συμμετοχές τους.

Οι 13 παίκτες του Θοδωρή Βλάχου και του συνεργάτη του Δημήτρη Κραβαρίτη, που βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, από την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου μαζί με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι: Κώστας Φλέγκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος και Στέφανος Γαλανόπουλος.

Δύσκολος είναι ο όμιλος της Εθνικής μας, καθώς εκτός από τη θεωρητικά πιο αδύναμη σημερινή της αντίπαλο, οι παίκτες του Βλάχου θα αγωνιστούν διαδοχικά, με μερικές από τις υπερδυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, τη Παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καζάν Σερβία, την ισχυρή Ουγγαρία, την οικοδέσποινα Βραζιλία και την πάντα υπολογίσιμη Αυστραλία. Τέσσερις ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά, εκεί όπου θα δώσουν χιαστί αγώνες, με τους πρώτους του δεύτερου ομίλου, με την Εθνική μας να επιθυμεί να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, ελπίζοντας σε έναν «ευνοϊκό» προημιτελικό, χωρίς να παραγνωρίζει ότι όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο, θα παίζουν υψηλών προδιαγραφών πόλο.

«Να χαρούμε κάθε στιγμή»

Λάμπει το άστρο του Βολιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, με την ελληνική ομάδα να έχει σταθερά ανοδική πορεία και δύο χάλκινα μετάλλια, από τη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων ως χρέη τεχνικού της, του προπονητή του Ολυμπιακού. Μιλώντας για τις προσδοκίες της Εθνικής μας, ο 47χρονος τεχνικός σημείωσε: «Η Εθνική ομάδα ταξιδεύει με όνειρα, φιλοδοξίες και δυνατότητες στο Ρίο. Υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων που σε αυτό είναι και η Ελλάδα όπου όλοι είναι πολύ κοντά να κατακτήσουν ένα μετάλλιο. Δεν σκεφτόμαστε μόνο αυτό και ταξιδεύουμε χωρίς οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων να βαραίνουν τα χέρια μας. Προσωπικά θέλω όλοι οι αθλητές μου να είναι υγιείς, να χαρούν κάθε στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων και κάθε παιχνίδι και να καταφέρουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας, στη φάση των ομίλων, αρχής γενομένης από σήμερα:
Σήμερα – Σάββατο (6/8)
19.00: Ελλάδα-Ιαπωνία
Δευτέρα (8/8)
15.00: Σερβία-Ελλάδα
Τετάρτη (10/8)
16.20: Ελλάδα-Ουγγαρία
Παρασκευή (12/8)
1.30: Βραζιλία-Ελλάδα
Κυριακή (14/8)
20.10: Αυστραλία-Ελλάδα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου